O moldoveancă a fost reținută în Italia pentru că ar fi furat 55.000 de euro din apartamentul bătrânei de care avea grijă
Full Article 2 minutes read

O moldoveancă a fost reținută în Italia pentru că ar fi furat 55.000 de euro din apartamentul bătrânei de care avea grijă

O moldoveancă, în vârstă de 38 de ani, a fost reținută de poliție, pe 13 februarie, în timp ce se afla în gara din Lecce, Italia. Femeia este acuzată că ar fi furat 55.000 de euro, din apartamentul angajatorului ei, transmite Rotalionul.

Potrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul oficial al Poliției de Stat din Italia, femeia lucra ca badantă în orașul Otranto. Bătrâna asistată de moldoveancă este mama unui renumit avocat din provincia Lecce.

La data de 6 februarie 2023, fiul pensionarei a sunat la 112 și a denunțat furtul sumei de 55.000 de euro. El a declarat că ținea banii într-un seif din biroul său și că a descoperit dispariția lor după ce îngrijitoarea mamei sale l-a anunțat, prin telefon, că demisionează.

Anchetatorii și-au îndreptat atunci toate suspiciunile către femeia moldoveancă și au deschis o anchetă pentru a da de urmele ei. Aceasta a fost depistată apoi de polițiști, pe 13 februarie, în timp ce aștepta trenul spre Bologna în stația din Lecce.

Femeia a fost condusă la secția de poliție din gară, unde a fost supusă unei percheziții în urma căreia a fost găsită suma de 3.360 de euro asupra ei. Anchetatorii spun că banii provin din cei furați din biroul avocatului italian.

Ulterioare investigații efectuate de polițiști au dus la descoperirea faptului că restul banilor au fost expediați de îngrijitoare în Moldova prin intermediul unui transportator străin care nu știa despre proveniența banilor. Șoferul a fost contactat de anchetatori, care i-au cerut să anuleze expedierea, iar în cursul zilei de astăzi banii au intrat în posesia polițiștilor, fiind puși sub sechestru.

Badanta moldoveancă a fost denunțată apoi în stare de libertate la Parchetul de pe lângă Tribunalul din Lecce cu acuzația de furt din apartament.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: