O moldoveancă și două ucrainene, reținute pentru distribuirea drogurilor în capitală. Polițiștii au găsit și un pistol (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

O moldoveancă și două ucrainene, reținute pentru distribuirea drogurilor în capitală. Polițiștii au găsit și un pistol (VIDEO)

Trei femei cu vârstele cuprinse între 21 și 45 de ani, care activau în calitate de curieri și plasau droguri în ascunzișuri, în toate sectoarele capitalei, au fost reținute de oamenii legii. Două dintre ele sunt cetățeni ai Ucrainei și locuiau temporar pe teritoriul Republicii Moldova.

Măsurile speciale din investigație au demarat în luna mai 2021. În urma perchezițiilor corporale, dar și în imobilele unde locuiau acestea, au fost depistate și ridicate în jur de 400 de doze de droguri (marijuana) care erau destinate pentru plasarea în ascunzișuri. De asemenea, a fost depistat un cântar electronic la scară mică și un laborator de creștere a plantelor de cânepă. În total, au fost scoase din circuit aproximativ 100 g de marijuana, 600 g de droguri sintetice (PVP) și 10 plante de cânepă.

De asemenea, în cadrul acțiunilor de urmărire penală, au fost ridicate telefoane mobile, tehnică de calcul din care a fost extrasă informația cu privire la geolocațiile unde erau plasate drogurile, un pistol deținut ilegal, dar și alte materiale.

Conform infomațiilor obținute, pe parcursul lunilor martie – aprilie a anului curent, individele au plasat și distribuit aproximativ 4 500 de doze de droguri.

Organul de urmărire penală a pus sub sechestru o mașină marca „Toyota RAV4”, care era folosită la comiterea infracțiunii.

Suspectele riscă de la 7 la 15 ani de închisoare.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: