O nouă companie de carsharing în Moldova. Vine din Ucraina și promite exclusiv mașini electrice
Full Article 2 minutes read

O nouă companie de carsharing în Moldova. Vine din Ucraina și promite exclusiv mașini electrice

O companie din Ucraina va oferi servicii de carsharing, în Moldova. Este vorba de Getmancar, care își lansează franciza în țară, din aprilie. Autoparcul companiei ucrainene din Moldova va număra 20 de vehicule, toate electrice, scrie portalul liga.net.

Fondatorul și proprietarul Getmancar, Taras Getmansky susține că se așteaptă ca în primul an de activitate în Moldova, 10 mii de oameni să folosească serviciile companiei.

20 de vehicule electrice, de marca Renault Zoe, Honda MNV, Volkswagen ID.3 și BYD Dolphin vor fi disponibile pentru carsharing. Conducerea mașinilor închiriate va fi posibilă în toată Moldova, cu excepția regiunii transnistrene.

De menționat că Getmancar, care oferă servicii de închiriere a mașinilor printr-o aplicație mobilă, operează acum în mai multe orașe din Ucraina și Georgia.

În Moldova, costul unui serviciu de carsharing, de exemplu cu o mașină BYD Dolphin, pentru distanțe scurte, va fi de 2,5 lei pe minut, tariful pentru o oră (10 km) este de 150 de lei, iar pentru 24 de ore – 850 de lei.

***

Potrivit auto-expert, serviciile de car sharing din orice colț al lumii au la bază aceeași structură: găsești mașina, o conduci cât timp ai nevoie, iar atunci când termini o parchezi într-un loc regulamentar de unde ar putea-o ridica altcineva. Atunci când folosești un vehicul de car sharing nu achiți benzină, mentenanța și nici măcar parcarea. Vezi mai multe descpre ce înseamnă serviciul de casharing și cum funcționează – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: