O nouă licitație eșuată la Aeroportul Chișinău: singura companie care a depus dosarul n-ar fi avut „toate documentele”
Full Article 3 minutes read

O nouă licitație eșuată la Aeroportul Chișinău: singura companie care a depus dosarul n-ar fi avut „toate documentele”

Licitația privind închirierea spațiilor comerciale de la Aeroportul Chișinău a fost sistată din nou. Compania Lagardere Travel Retail, singura care a depus dosarul, nu ar fi prezentat „toate documentele justificative pentru a se califica în etapa finală”. Potrivit reprezentanților Aeroportului Internațional Chișinău, licitația va fi relansată.

Reprezentanții Aeroportului Internațional Chișinău au anunțat pe 17 aprilie că a fost finalizat termenul de depunere și examinare a cererilor de participare la licitația pentru locațiunea (arendă) activelor neutilizate în scopuri operaționale destinate activității de Travel Retail & Food and Beverages.

Termenul de depunere a ofertelor de participare la licitație s-a finalizat pe 15 aprilie. A depus dosarul o singură companie: Lagardere Travel Retail.

„Potrivit fazelor de desfășurare a procedurii, comisia de licitație s-a întrunit la data de 16 aprilie în ședință, în care a examinat dosarul depus de către Lagardere Travel Retail. În urma examinării materialelor prezentate de către compania participantă, raportate la condițiile de calificare, membrii comisiei de licitație au constatat că compania Lagardere Travel Retail nu a prezentat toate documentele justificative pentru a se califica în etapa finală. Astfel, procesul de licitație cu strigare pentru locațiunea (arendă) activelor neutilizate destinate activității Travel Retail & Food and Beverages a fost sistat”, au precizat reprezentanții Aeroportului.

Potrivit sursei, licitația va fi relansată.

„În scurt timp vom veni cu informații suplimentare și cu calendarul de desfășurare a acesteia. Totodată în noul proces de licitație, vom analiza cum putem îmbunătăți procesul pentru a atrage mai multe companii internaționale cu renume care să vrea să participe la licitație și să investească în Aeroportul Chișinău”, au menționat reprezentanții Aeroportului.

***

În ianuarie 2024, Agenția Proprietății Publice a anunțat că a inițiat, în comun cu Aeroportul Internațional Chișinău, procesul de demarare a licitației cu strigare pentru locațiunea activelor neutilizate din Aeroportul Chișinău, destinate activității de Travel Retail & Food and Beverages, cunoscute ca: Zona Sterilă și Zona Duty Free. Reprezentanții Agenției spuneau că în incinta spațiului ce urmează a fi oferit în chirie este preconizată desfășurarea activității de comercializare de produse, activitate de alimentație publică și vânzări cu amănuntul a serviciilor și bunurilor specifice utilizatorilor unui aeroport internațional.

Pe 20 februarie, șeful Agenției Proprietății Publice anunța despre relansarea licitației, după ce la prima licitație cu strigare organizată de Guvern au participat doar două companii. „LeBridge și Lagardere, ceea ce nu asigură o concurență suficientă”, comunica oficialul. Detalii AICI.

Pe 25 martie, reprezentanții Aeroportului Internațional Chișinău declarau că licitația a fost prelungită, după ce doar o companie a depus dosarul pentru participare. Detalii AICI.

Anterior în spațiul public au apărut zvonuri despre faptul că, caietul de sarcini pentru licitație ar fi fost făcut după profilul Lagardere, lucru negat de vicepreședintele companiei Baptiste Duguit. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: