O persoană care s-a născut în Moldova a decedat în Israel. Chișinăul: nu avea cetățenia moldovenească
Full Article 2 minutes read

O persoană care s-a născut în Moldova a decedat în Israel. Chișinăul: nu avea cetățenia moldovenească

Pe 18 octombrie, armata israeliană a publicat o actualizare potrivit căreia, în total, de la începutul conflictului militar, doi moldoveni și-ar fi pierdut viața în Israel. Diplomația de la Chișinău menționa că documentează informația și va veni cu precizări ulterior. Pe 20 octombrie, Ministerul Afacerilor Externe a declarat că „persoana decedată nu avea cetățenia Republicii Moldova, cu toate că s-a născut în țara noastră”. 

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a declarat că „nu se confirmă decesul încă a unui cetățean al Republicii Moldova”.

Cu privire la informațiile apărute în spațiul public despre decesul a încă unui cetățean moldovean în Israel, informăm că aceasta NU se confirmă. Ambasada Republicii Moldova la Tel-Aviv a primit oficial o notificare din partea Ministerului Afacerilor Externe al Statului Israel la subiectul în cauză. Astfel, persoana decedată nu avea cetățenia Republicii Moldova, cu toate că s-a născut în țara noastră. Aducem sincere condoleanțe rudelor decedatului”, se arată în declarația Ministerului.

***

Recent, ambasadorul Moldovei în Israel Alexandr Roitman declara că, oficial, în Israel se află circa 13 000 cetățeni moldoveni: 7000 în construcții și 5000 îngrijiri la domiciliu. În Fâșia Gaza se aflau oficial circa 100 de moldoveni.

Amintim că un cetățean moldovean, în vârstă de 35 de ani, și-a pierdut viața în Israel. Anunțul a fost făcut în dimineața zilei de 11 octombrie de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova. Potrivit Chișinăului, moldoveanul lucra în apropierea zonei de conflict.

Pe 18 octombrie, armata israeliană a publicat o actualizare potrivit căreia, în total, de la începutul conflictului militar, doi moldoveni și-ar fi pierdut viața în Israel. Atunci, diplomația de la Chișinău a precizat că documentează informația și că va veni cu precizări ulterior.

***

Gruparea militantă palestiniană Hamas a lansat un atac fără precedent asupra Israelului, luptătorii săi intrând în comunitățile din apropierea Fâșiei Gaza, ucigând locuitori și luând ostatici. Ce este Hamas? Ce este Fâșia Gaza? De ce se luptă Israelul și Hamas? Găsiți explicația aici.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: