O persoană din Dondușeni va primi 2 mln lei din bugetul statului, despăgubiri pentru represiuni politice
Full Article 50 second read

O persoană din Dondușeni va primi 2 mln lei din bugetul statului, despăgubiri pentru represiuni politice

O persoană din raionul Dondușeni, supusă represiunilor politice, ar putea primi de la stat aproape 2 milioane de lei. Proiectul, elaborat de Ministerul Finanțelor, urmează să fie supus votului de premierul Dorin Recean în ședința Guvernului planificată pentru miercuri, 28 februarie.

Potrivit proiectului, suma, care se ridică la aproape 1,96 milioane lei va fi acordată din contul mijloacelor financiare prevăzute în bugetul de stat pe anul 2024.

Ministerul Finanțelor anunță că suma reprezintă primele două tranșe, pentru anii 2023-2024, din suma totală de aproape 5 milioane de lei, eșalonată pentru o perioadă de 5 ani (2023 – 2027).

Potrivit sursei citate, proiectul a fost supus expertizei și avizat de Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Justiției și Centrul Național Anticorupție. „Obiecții și propuneri nu sunt”, au concluzionat cele 3 instituții ale statului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: