O polițistă de frontieră și un vameș riscă până la 5 ani de închisoare: ajung în fața judecătorilor 
Full Article 2 minutes read

O polițistă de frontieră și un vameș riscă până la 5 ani de închisoare: ajung în fața judecătorilor 

O polițistă de frontieră și un vameș riscă până la 5 ani de închisoare. Cei doi ajung în fața judecătorilor, după ce ar fi legalizat fraudulos intrarea în Republica Moldova a unui automobil. În plus, susțin procurorii, la volanul mașinii se afla o șoferiță fictivă din România. Informația a fost comunicată, pe 3 octombrie, de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). 

PCCOCS a anunțat că o polițistă de frontieră și un inspector vamal ajung în fața judecătorilor.

În noiembrie 2021, cei doi ar fi legalizat fraudulos intrarea în Moldova a unui automobil înregistrat în Polonia, cu o șoferiță fictivă din România. Ultima deși figura în sistemele informaționale că ar fi fost la volanul mașinii, s-ar fi aflat în acea perioadă la domiciliul ei din România.

„Potrivit datelor false introduse în sistemele de frontieră și vamale din Moldova, la volanul mașinii ar fi fost o femeie din România, care ar fi revenit în Moldova din Ucraina la volanul mașinii înregistrate în Polonia, la doar un minut de la pretinsa ieșire spre Ucraina. Mai mult decât atât, femeia din Galați, România, care figura în sistemele informaționale că ar fi fost la volanul mașinii, potrivit probelor din dosar în acea perioadă nu se afla în Moldova, ci făcea tratament la domiciliu în România. Totodată, oamenii legii au constatat că permisul de conducere introdus în sistemul informațional conținea alte date decât al ei, iar pașaport de călătorie nici nu deținea”, au comunicat reprezentanții Procuraturii.

Procurorii PCCOCS le-au prezentat celor doi învinuirile pentru fals informatic.

„Potrivit Codului penal, fapta se pedepsește cu amendă de până la 92.500 lei sau cu închisoare de la 2 la 5 ani. Acum, urmează să se pronunțe Judecătoria Cahul”, au precizat reprezentanții PCCOCS.

Instituția a adăugat că investigațiile în acest caz continuă, „pentru deconspirarea complicilor și stabilirea altor eventuale episoade infracționale în dosar”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: