O rețea de stații PECO a afișat prețuri mai mari la carburanți
Full Article 2 minutes read

O rețea de stații PECO a afișat prețuri mai mari la carburanți

Una dintre cele mai mari rețele de stții PECO – Petrom a afișat pe 19 mai prețuri mai mari la benzină. Scumpirea constituie 45 de bani, prețul pentru un litru de benzină ajungând să coste în prezent – 20 de lei și 45 de bani. De asemenea, importatorul de carburanți a mărit prețul pentru diesel. 

Benzinăriile Petrom au afișat pe 19 mai prețuri mai mari la benzină și carburanți diesel. Prețul la benzină a crescut cu mai mult de 45 de bani – de la 19 lei 97 de bani până la 20 de lei și 45 de bani. Costul pentru un litru de diesel este mai mare cu peste 50 de bani – de la 16 lei 25 de bani la 16 lei 79 de bani.

Alte stații PECO deocamdată nu au afișat prețuri mai mari.

***

De la începutul anului, au fost înregistrate circa 10 scumpiri la carburanți. Agenția pentru Reglementare în Energetică (ANRE) va desfășura pe 20 mai, în regim online, dezbateri publice privind noua metodologie de calcul al prețurilor pentru hidrocarburi.

Din martie 2019, petroliștii stabilesc de sine stătător prețurile de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere, fără să depășească rata de rentabilitate anuală de 10%.

Mai multe detalii despre ce spun experții și ce se va întâmpla cu prețurile la carburanți citiți în articolul „De ce în Moldova cresc prețurile la benzină și ce va fi mai departe. Analiză NM”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: