„O singură fracțiune pledează pentru alegeri anticipate în perioada imediat următoare”. Furculiță cu privire la rezultatele consultărilor cu deputații
Full Article 2 minutes read

„O singură fracțiune pledează pentru alegeri anticipate în perioada imediat următoare”. Furculiță cu privire la rezultatele consultărilor cu deputații

Liderul fracțiunii parlamentare PSRM Corneliu Furculiță a spus că doar deputații Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) pledează pentru alegeri anticipate în perioada imediat următoare. După cum a afirmat Furculiță pe 10 martie la emisiunea Butonul Roșu de la Moldova1, PSRM s-a consultat cu toate fracțiunile și grupurile parlamentare și aproape toată lumea a fost de acord că țara are acum nevoie de un guvern cu drepturi depline pentru a gestiona situația de criză.

Furculiță a menționat că PSRM este pentru organizarea alegerilor anticipate, „dar în această situație dificilă, țara trebuie să rezolve problemele care pot fi rezolvate doar de un guvern care va avea depline atribuții care va putea să administreze această situație complicată”.

Potrivit lui Furculiță, PSRM a organizat deja cea de-a doua rundă de consultări cu reprezentanții tuturor fracțiunilor și cu majoritatea acestora, „s-a ajuns la un consens”.

„Noi am avut discuții cu toate fracțiunile și grupurile parlamentare. Deja este a doua rundă. Avem anumite înțelegeri reciproce care și cum vede situația. Din toate componentele actuale în Parlament, practic pentru alegeri anticipate în perioada imediat următoare pledează doar fracțiunea PAS. Înțelegem argumentele lor, deoarece ei doresc să-și fortifice rezultatele din alegerile prezidențiale, dar raționamentul politic și al administrării situației date este acel de a gestiona situația. În Parlament există un consens larg în necesitatea gestionării situației prin: fie un guvern al salvării naționale, fie un guvern tehnic, un guvern care va avea depline atribuții care va putea să administreze această situație complicată”, a spus Furculiță, explicând că PAS intenționează să consolideze în alegerile parlamentare rezultatul pe care partidul l-a obținut în alegerile prezidențiale.

Liderul fracțiunii PSRM în Parlament a declarat că în situația actuală responsabilitatea deputaților este una foarte importantă, deoarece ei au fost delegați în Legislativ de popor.

„Noi nu putem lăsa lucrurile astăzi în stare excepțională, în stare gravă și să plecăm în alegeri. Ar fi ca și cum arde casa, dar noi ne-am apucat de schimbat mobila”, a menționat deputatul.

Amintim că PSRM va întruni astăzi Executivul politic, unde urmează să fie decis planul de acțiuni pentru ieșirea din criza politică.

Aceste acțiuni urmează a fi prezentate public după ședința executivului politic.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: