„O zi neagră în istoria țării”. Șor reacționează la modificările Codului electoral, pentru ca echipa sa să nu poată participa la alegeri
Full Article 2 minutes read

„O zi neagră în istoria țării”. Șor reacționează la modificările Codului electoral, pentru ca echipa sa să nu poată participa la alegeri

Politicianul fugar Ilan Șor, tot el lider al ex-Partidului „ȘOR”, declarat neconstituțional, a venit cu o reacție, după ce Parlamentul a votat, pe 4 octombrie, în prima lectură, modificări la Codul electoral, urmare a deciziei Curții Constituționale din 3 octombrie, prin care echipa sa a primit undă verde pentru a participa la scrutinul din 5 noiembrie. Șor susține că decizia Legislativului dovedește un singur lucru – că în Moldova s-ar fi instaurat o dictatură totală.

„Zeci de țări din întreaga lume își sărbătoresc anual Ziua Independenței. Începând de astăzi, Republica Moldova poate sărbători ziua dependenței. Dependența de politicieni jalnici care, nu se știe de ce, se autoproclamă forță pro-occidentală. Astăzi, parlamentul a anunțat că Moldova este o dictatură totală, că legea și justiția nu au nicio forță, că sistemul constituțional în sine nu există. 4 octombrie este o zi neagră în istoria țării noastre”, a declarat Șor.

De menționat că Parlamentul a aprobat pe 4 octombrie, în prima lectură, modificări la Codul electoral. Se întâmplă după ce în ajun, pe 3 octombrie, Curtea Constituțională a declarat neconstituțional Articolul 16 alin.(2) lit. (e) din Codul electoral – propus și votat anterior de PAS în Parlament, prin care se interzicea echipei Partidului „ȘOR”, scos în afara legii, de a participa la alegeri. Proiectul de lege a fost susținut de 57 de deputați. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: