„Obiectivele au fost atinse”. Rusia a anunțat că își retrage forțele armate de la granița cu Ucraina
Full Article 2 minutes read

„Obiectivele au fost atinse”. Rusia a anunțat că își retrage forțele armate de la granița cu Ucraina

Ministrul Apărării al Rusiei, Serghei Șoigu, a ordonat retragerea trupelor de la granița cu Ucraina și întoarcerea acestora în punctele de dislocare permanentă, informează BBC.

„Cred că obiectivele au fost atinse. Trupele au demonstrat că pot asigura o bună capacitate de apărare a țării”, a spus Șoigu.

Ministrul Apărării a ordonat întoarcerea trupelor la bazele permanente, începând cu 23 aprilie. Acest proces urmează să se finalizeze până pe 1 mai.

Menționăm că discuțiile despre escaladarea situației din Donbas s-au întețit pe 26 martie, când în apropierea localității Șumî au murit patru militari ucraineni, iar doi au fost răniți. Kievul a declarat că decesele au fost provocate în timpul unor focuri de artilerie. De cealaltă parte, autoritățile din Donețk au negat implicarea în conflictul armat.

Pe 30 martie, conducătorul Forțelor armate ale Ucrainei Ruslan Homciak a declarat că Rusia mobilizează trupele sub pretextul exercițiilor militare.  La rândul său, Dmitri Peskov, secretarul de presă al președintelui Rusiei, a declarat că deplasarea militarilor rusești pe teritoriul țării „nu trebuie să îngrijoreze pe nimeni”, întrucât nu reprezintă pericol.

Viceministrul de externe al Rusiei Andrei Rudenko a declarat pe 2 aprilie pentru РБК că discuțiile privind escaladarea conflictului sunt false. Potrivit acestuia, Rusia nu este interesată într-un conflict cu Ucraina „sau cu altcineva, cu atât mai mult de natură militară”.

Recent, Rusia a anunţat trimiterea a 15 nave din Marea Caspică în Marea Neagră, pentru manevre militare. Ministerul rus al Apărării a anunţat că anumite zone maritime din Crimeea vor fi închise mai multe luni din cauza acestor exerciţii navale.

Mai mult, în perioada 20-24 aprilie, Rusia a interzis zborurile deasupra unei părți a Crimeii, dar și deasupra unei părți a Mării Negre.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: