„Oferta a fost inacceptabilă”. PUN nu va participa la parlamentare pe lista AUR
Full Article 2 minutes read

„Oferta a fost inacceptabilă”. PUN nu va participa la parlamentare pe lista AUR

Partidul Unității Naționale (PUN) nu se va alătura Alianței pentru Unirea Românilor (AUR). Declarații în acest sens au fost făcute de liderul PUN, Octavian Țîcu, în cadrul unui briefing de presă, astăzi, 17 mai. 

Octavian Țîcu a anunțat că conducerea Partidului Unității Naționale a avut o întrevedere cu senatorul Claudiu Târziu, care le-a propus celor de la PUN să participe la alegerile parlamentare anticipate pe lista AUR.

„Oferta pe care ne-a făcut-o astăzi domnul Claudiu Târziu a fost una inacceptabilă. Care ar fi trebuit să fie reacția PUN-ului dacă noi am înregistrat locul patru pe Chișinău, locul șase pe republică la alegerile prezidențiale, avem doi deputați în parlament și avem 26 de organizații teritoriale? Cum ar fi arătat asta sub umbrela AUR?”, a spus Țîcu.

Totuși, PUN a propus ca unioniștii să creeze un bloc electoral, cu o denumire neutră, însă această idee nu a fost acceptată.

Anterior, președintele AUR din Republica Moldova, Vlad Bilețchi, a invitat toate forțele politice pro-românești și unioniste la dialog pentru a forma o listă națională în cadrul alegerilor parlamentare anticipate.

„AUR își propune și va realiza unitatea unioniștilor și așteptăm alături de noi reprezentanții tuturor partidelor și a forțelor politice care pledează pentru această cauză. Voi spune nominal ca să nu existe loc interpretări: Partidul Liberal și Dorin Chirtoacă, Uniunea Salvați Basarabia și Valeriu Munteanu, Vasile Costiuc și Democrația Acasă, Partidul Unității Naționale și Octavian Țîcu”, a spus Vlad Bilețchi.

Precizăm că Partidul Uniunea Salvați Basarabia și Partidul Liberal au decis să se alăture Alianței pentru Unirea Românilor.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: