Ofițerii CNA au găsit 5000 de lei în mașina polițiștilor din Criuleni: rețineri, după ce angajații Inspectoratului au stopat un șofer
Full Article 2 minutes read

Ofițerii CNA au găsit 5000 de lei în mașina polițiștilor din Criuleni: rețineri, după ce angajații Inspectoratului au stopat un șofer

Doi polițiști de patrulare din Criuleni sunt cercetați pentru corupere pasivă. Aceștia ar fi pretins și primit, de la un șofer de motoretă, 5000 de lei. Precizările au fost făcute pe 20 septembrie de reprezentanții Centrului Național Anticorupție (CNA). 

Șeful serviciului patrulă din cadrul Inspectoratului de poliție Criuleni și un subaltern al acestuia au fost reținuți în flagrant de ofițerii CNA și procurorii din cadrul Procuraturii mun. Chișinău, fiind bănuiți de corupere pasivă.

Aceștia ar fi cerut mită de la un șofer de motoreta (scuter) pentru a nu documenta un pretins caz de conducere a mijlocului de transport în lipsa raportului de verificare tehnică, dar și pretinsa conducere în stare de ebrietate alcoolică”, au comunicat reprezentanții CNA.

Se menționează că șoferul motoretei a fost stopat de echipajul de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Criuleni în seara zilei de 19 septembrie.

Polițiștii, identificând pretinsa lipsă a raportului de verificare tehnică a mijlocului de transport, au pretins, acceptat și primit sub controlul ofițerilor CNA, mijloace financiare ce nu li se cuvin în mărime de 5000 lei pentru a nu îndeplini acțiuni în exercitarea funcției lor”, au menționat reprezentanții Centrului.

Potrivit CNA, în scopul acumulării materialului probator, a fost efectuată percheziția în automobilul de serviciu de unde au fost ridicate mijloace bănești în sumă de 5000 de lei.

Cei doi bănuiți au fost reținuți pentru 72 de ore și urmează să fie plasați în izolatorul CNA.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: