Omorul fetiței de 7 ani de la Recea: învinuitul, condamnat la 23 de ani de închisoare. Sentința nu este definitivă
Full Article 3 minutes read

Omorul fetiței de 7 ani de la Recea: învinuitul, condamnat la 23 de ani de închisoare. Sentința nu este definitivă

Tânărul în vârstă de 21 de ani din satul Recea, învinuit de omorul fetiței de 7 ani, a fost recunoscut vinovat. Acesta a fost condamnat la 23 de ani de închisoare. Totodată, instanța a decis că acesta va trebui să achite 1 500 000 lei familiei copilei, în calitate de prejudiciu moral, și alți 25 000 lei – pentru cheltuielile de asistență juridică. Sentința nu este definitivă și poate fi contestată în termen de 15 zile. 

Pe 19 iulie, Procuratura Generală a Republicii Moldova a anunțat că tânărul în vârstă de 21 de ani, învinuit de omorul copilei de la Recea, a fost condamnat la 23 de ani de închisoare.

Instanța a mai dispus încasarea a 1 500 000 lei de la inculpat, în beneficiul succesorului părții vătămate, în contul reparării prejudiciului moral cauzat prin infracțiune și 25 000 lei – cheltuieli de asistență juridică.

În prezent, tânărul se află în arest preventiv.

Procuratura a declarat că acesta nu și-a recunoscut vinovăția pentru faptele de care a fost acuzat. „Conform concluziilor experților judiciari psihiatri, la data comiterii infracțiunii, tânărul a acționat cu discernământ, avea capacitatea de a-și da seama de acțiunile sale și le putea dirija”, au precizat reprezentanții Procuraturii.

Se menționează că sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Bălți.

***

O fetiță de 7 ani a dispărut pe 7 august 2023, în jurul orei 18:00. Ea a fost căutată de oamenii legii, imediat după dispariție, pe tot parcursul nopții și a zilei de 8 august. Ulterior, poliția a anunțat că fata a fost strangulată într-o casă aflată în vecinătatea celei în care locuia împreună cu părinții. Oamenii legii au declarat că au reținut doi bărbați, în vârstă de 33 și 21 de ani, care sunt frați. Unul dintre ei era bănuit că a strangulat copila cu o bară metalică, după care a dus corpul neînsuflețit într-o casă abandonată. Mai târziu, unul dintre cei doi frați reținuți a fost eliberat. Este vorba despre fratele mai mare, care s-a dovedit că nu era pe loc în momentul comiterii crimei. Detalii AICI.

Tatăl suspectului susținea că fiul său este o victimă în această situație și că, de fapt, vinovat de omorul Iasminei s-ar face un prieten de al fiului său, consumator de droguri. Detalii AICI.

În martie 2024, procurorii declarau că învinuitul pe 7 august „ar fi auzit-o pe vecina sa în vârstă de 7 ani, care îl striga pe fratele lui mai mare”. „Fiind indignat de faptul că copila l-a deranjat, i-ar fi spus să îl aștepte lângă poarta gospodăriei bunelului său, care se afla vis-a-vis de casa acestuia. Ulterior, acesta ar fi ieșit afară și ar fi condus copila în încăperea auxiliară din gospodăria respectivă, unde ar fi sugrumat-o, iar apoi i-ar fi umplut gura cu țărână. După fapta comisă, potrivit procurorilor, tânărul de 21 de ani ar fi acoperit corpul neînsuflețit al copilei cu gunoi”, au comunicat reprezentanții Procuraturii Generale. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: