OMS a anunțat debutul celui de-al treilea val al pandemiei de coronavirus
Full Article 2 minutes read

OMS a anunțat debutul celui de-al treilea val al pandemiei de coronavirus

Al treilea val al pandemiei de coronavirus începe la nivel global. Declarația a fost făcută de către directorul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) Tedros Adhanom Ghebreyesus, citat de RBC. 

Numărul de infectări cu COVID-19 este în creștere de patru săptămâni, consecutiv. De asemenea, crește numărul deceselor, iar un rol important îl are tulpina delta, sporirea mobilității oamenilor, precum și inconsecvența în acțiunile anumitor state, consideră experții OMS.

Șeful OMS a precizat că eforturile Europei și Americii de Nord pentru vaccinarea cetățenilor a început să dea roade, iar numărul de infectări și decese a scăzut.

„Din păcate, în prezent, tendințele s-au schimbat și ne aflăm în etapa incipientă al celui de-al treilea val al pandemiei”, a constat Tedros Ghebreyesus.

Expertul a menționat că tulpina delta (indiană) a fost depistată deja în cel puțin 111 țări, iar în curând ar putea deveni dominantă printre variantele COVID-19.

„Va circula în toată lumea, dacă încă nu s-a întâmplat”, a subliniat Ghebreyesus.

De asemenea, expertul OMS a remarcat că distribuirea vaccinurilor la nivel mondial este neproporțională. Din acest motiv, pandemia se dezvoltă pe două căi: pe de o parte, statele care dispun de vaccinuri ridică restricțiile, în pofida riscurilor majore pentru persoanele nevaccinate. Pe de altă parte, în țările care nu dispun de suficiente seruri anti-Covid, o mare parte a populației este vulnerabilă în fața infecției.

La începutul lunii iulie, Ghebreyesus a subliniat că pandemia este „într-o etapă foarte periculoasă”, iar soluția ar fi distribuirea echitabilă a echipamentelor de protecție, testelor și vaccinurilor.

Potrivit datelor OMS, la nivel global, au fost înregistrate 187,5 mln de infectări cu coronavirus. 4 mln de oameni au decedat.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: