OMS a negat informația privind apariția în Vietnam a unui tip de coronavirus cu o rată mai mare de contagiozitate
Full Article 1 minutes read

OMS a negat informația privind apariția în Vietnam a unui tip de coronavirus cu o rată mai mare de contagiozitate

Reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății din Vietnam a negat informația privind apariția unui tip de coronavirus cu o rată mai mare de contagiozitate. Acesta a spus că nu sunt motive de îngrijorare, informează RBC.

Reprezentantul OMS a declarat că coronavirusul care a provocat focarul de COVID-19 din orașul Da Nang din Vietnam este similar cu virusul care circulă în alte țări. „Nu există dovezi că mutațiile pe care le-am observat până acum au provocat scăderea sau creșterea gravității infecției”, a spus reprezentantul OMS.

Precizăm că autoritățile din Vietnam au anunțat recent că în orașul Da Nang a apărut un tip nou de coronavirus care se răspândește mai repede decât cele precedente. Localitatea a fost închisă pentru turiști și au fost introduse măsuri restrictive suplimentare.

În Vietnam, primele cazuri de infectare cu coronavirus au fost înregistrate în ianuarie. Ulterior, autoritățile au adoptat măsuri de restricție, inclusiv închiderea școlilor, introducerea obligativității respectării distanței sociale, închiderea frontierelor. În rezultat, s-a reușit oprirea răspândirii infecției.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: