facebook.com/usmf.md

OMS acceptă administrarea celei de-a treia doză de vaccin. Până în decembrie peste 236 de mii de europeni ar putea muri

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) consideră că statele în care majoritatea oamenilor a fost vaccinată împotriva coronavirusului, iar unii dintre ei au o imunitate scăzută față de bolile grave, pot lua în considerare eventualitatea administrării celei de-a treia doze de ser anti-Covid. Ungaria a început deja să ofere a treia doză de vaccin, iar Franța și Germania intenționează să recurgă la această acțiune din septembrie, informează Euronews pe 31 august.

OMS își manifestă îngrijorarea față de rata înaltă a deceselor cauzată de COVID-19 în Europa. Potrivit estimărilor prezentate de Organizație, până în 1 decembrie 2021, pandemia ar putea lua viața a peste 236 de mii de oameni.

Din cauza prognozei sumbre, OMS a declarat că doza „booster” trebuie luată în considerare. Asta cu toate că, anterior, OMS s-a pronunțat pentru o amânare a celei de-a treia doze.

„Principala prioritate este să ne asigurăm ca cei mai vulnerabili au primit prima și a doua doză. Ulterior, țările în care la unii oameni se atestă o scădere a imunității, unde oamenii în vârstă au o imunitate scăzută față de îmbolnăvirile grave, aceste țări se pot gândi la cea de-a treia doză. Trebuie să împărțim vaccinul cu țările în care nu au fost imunizați încă lucrătorii medicali. Dar în același timp, trebuie să ținem cont de noile date”, se arată în declarație.

Ungaria a început deja campania de imunizare cu cea de-a treia doză de vaccin anti-Covid. Franța, și Germania intenționează să o facă din septembrie.

De asemenea, OMS a îndemnat țările europene să instituie vaccinarea obligatorie pentru lucrătorii anumitor domenii și să imunizeze copiii cu vârsta mai mare de 12 ani.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Andrei Mardari / NewsMaker

În Moldova se așteaptă temperaturi caniculare și ploi puternice. Prognoza meteo pentru săptămâna viitoare

Pe teritoriul Republicii Moldova se așteaptă temperaturi săptămâna viitoare, între 14 și 20 iulie. Cu toate acestea, potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, vremea s-ar putea răcori în a doua jumătate a săptămânii, iar în unele regiuni s-ar putea înregistra ploi torențiale cu descărcări electrice.

În nord țării, mercurul din termometre va indica +29°C în timpul zilei, iar noaptea temperatura aerului va coborî până la +17°C. Aici, potrivit prognozelor, se așteaptă ploi puternice miercuri, 16 iulie. Până în weekend, acestea se vor opri.

În raioanele centrale și în Chișinău, săptămâna viitoare sunt așteptate temperaturi de până la 31°C pe timp de zi. Iar în perioada nocturnă valorile termice vor indica aproximativ +18°C. În prima jumătate a săptămânii, meteorologii prognozează cer variabil. Până joi, acesta se va transforma în averse cu descărcări electrice, iar spre weekend cerul se va însenina din nou.

La sud, pe timp de zi, temperaturile vor urca până la +33°C. Noaptea se vor înregistra în jur de +22°C. Conform meteorologilor, în această regiune furtunile și ploile sunt așteptate vineri, 18 iulie.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: