Reuters

OMS: Belarus este unul dintre liderii europeni privind răspândirea pandemiei de COVID-19

Rata de răspândire a cazurilor de coronavirus COVID-19 în Belarus este una dintre cele mai înalte din Europa. Este avertizarea Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), scrie Meduza

Potrivit reprezentantului OMS în Belarus, Btîr Berdîklîcev, unul dintre motivele pentru care în Belarus se atestă tot mai multe cazuri de îmbolnăviri este lipsa unor măsuri „adecvate” pentru distanțarea fizică. Fără acestea, răspândirea pandemiei nu va fi stabilizată în timpul apropiat, a avertizat oficialul.

OMS a recomandat Belarusului să amâne manifestațiile de amploare, să introducă obligativitatea muncii și învățământului la distanță și să introducă măsuri stricte de păstrare a igienei. De asemenea, potrivit organizației, ar trebui minimizate deplasările cetățenilor.

Potrivit bilanțului din 2 mai, în Belarus au fost testați pozitiv cu coronavirus 15 828 oameni. 3117 s-au însănătoșit, iar 97 au decedat.

Amintim că sâmbătă, 25 aprilie, în pofida avertizărilor Organizației Mondiale a Sănătății, în Belarus a avut loc așa numita „curățenie generală” la nivel republican, la care au fost chemați să participe mii de oameni.

De asemenea, Ministerul Apărării din Republica Belarus a transmis că nu va anula parada militară programată să aibă loc pe 9 mai, pentru a sărbători 75 de ani de la victoria URSS împotriva Germaniei naziste.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

IPN

Furtună va contesta sancțiunile UE: „Grupările de la Bruxelles au decis să aleagă ei înșiși cine trebuie să conducă țara noastră”

Președinta Partidului „Moldova Mare”, Victoria Furtună, afiliată oligarhului fugar Ilan Șor, consideră că în spatele deciziei prin care a fost inclusă pe listele de sancțiuni ale Uniunii Europene ar sta Partidul de guvernământ Acțiune și Solidaritate (PAS). Politiciana a sugerat că măsurile restrictive ar fi o formă de presiune asupra opoziției și a acuzat UE că „a ales cine trebuie să conducă țara noastră”. Precizările au fost făcute într-un comunicat publicat pe 15 iulie.

Astăzi vedem cum are loc, în mod deliberat, distrugerea a tot ceea ce am iubit la Uniunea Europeană. Grupările de la Bruxelles au decis, fără rușine și la vedere, după tradițiile colonialiste, să aleagă ei înșiși cine trebuie să conducă țara noastră — suverană. (…) Regimul PAS aplică sancțiuni prin intermediul acoliților lor străini, doar în privința politicienilor care au susținere și de care PAS se teme. Niciodată nu am fost și nu vom fi o opoziție comodă pentru junta galbenă!”, a declarat Victoria Furtună.

Politiciana a menționat că va contesta la Curtea de Justiție a Uniunii Europene decizia prin care i-au fost impuse sancțiuni.

PAS nu a comentat, deocamdată, învinuirile lansate în adresa sa de Victoria Furtună.

Amintim că, pe 15 iulie, Uniunea Europeană a inclus încă 7 politicieni și 3 entități în lista sa de sancțiuni pentru acțiuni menite să destabilizeze Republica Moldova. Este vorba despre Blocul „Victorie”, compania A7, Centrul Cultural-educațional al Moldovei, liderul Forței de Alternativă și Salvare a Moldovei, Alexandru Beșchieru, președinta Partidului „Moldova Mare”, Victoria Furtună, deputații fugari Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan, președinta Partidului „Renaștere”, Natalia Parasca, președintele Partidului „Șansă”, Alexei Lungu, și liderul Partidului „Victorie”, Vadim Grozavu. Toți cei vizați au legături cu oligarhul fugar Ilan Șor, împotriva căruia UE a impus măsuri restrictive încă în 2023.

Măsurile restrictive includ interdicția furnizării de fonduri pentru cei vizați de sancțiuni, interdicție de intrare pe teritoriul UE și înghețarea activelor.

În prezent, lista UE de sancțiuni pentru acțiuni de destabilizare a Republicii Moldova include 23 de persoane și 5 entități.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: