OMS: Nu știm în ce măsură bolnavii asimptomatici de COVID-19 pot transmite virusul
Full Article 2 minutes read

OMS: Nu știm în ce măsură bolnavii asimptomatici de COVID-19 pot transmite virusul

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) nu are deocamdată un răspuns ferm la întrebarea în ce măsură bolnavii asimptomatici de COVID-19 pot transmite virusul altor persoane. Despre acest lucru a declarat savantul Maria Van Kerkhove, citat de BBC.

UPDATE Maria Van Kerkhove și-a rectifict declarația după ce a fost criticată de mai mulți oameni de știință care spun că spusele ei nu reflectă rezultatule studiilor actuale, care arată că pacienții asimptomatici pot răspândească ușor virusul SARS-CoV-2.

Un studiu desfășurat în aprilie arată că persoanele infectate transmit cel ușor coronavirusul cu două zile înainte să dezvolte primele simtome, iar 44% dintre infectări sunt provocate de persoane astimptomatice.

Știrea inițială:

Potrivit omului de știință Maria Van Kerkhove  bolnavii asimptomatici pot transmite virusul „foarte rar”. Aceasta a ținut, însă, să precizeze că este o observație subiectivă, încât nu au fost desfășurate suficiente studii până acum.

În opinia sa, persoanele care manifestă simptome sunt cele mai periculoase din punct de vedere al transmiterii virusului către alți oameni.

Pe de altă parte, șeful de programe al OMS privind situațiile excepționale, Michael Ryan, consideră că și pacienții asimptomatici care sunt purtători ai noului coronavirus pot molipsi alte persoane. „Întrebarea este în ce măsură”, a adăugat acesta.

Amintim că, anterior, președintele Igor Dodon a declarat că 80% dintre cetățenii Moldovei nu știu că sunt infectați cu noul coronavirus, deoarece nu prezintă simptome specifice.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: