OMS: numărul deceselor provocate de Covid în Europa ar putea ajunge la 500 000 în această iarnă
Full Article 2 minutes read

OMS: numărul deceselor provocate de Covid în Europa ar putea ajunge la 500 000 în această iarnă

Circa 500 de mii de oameni din Europa ar putea muri, pe parcursul acestei ierni, în lipsa unor măsuri suplimentare anti-Covid. Avertizarea a fost făcută de către directorul regional al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) Hans Kluge, în cadrul unui interviu pentru BBC.

Reprezentantul OMS a subliniat că răspândirea tulpinei Delta, pe fundalul vremii reci și a numărului mic de persoane vaccinate, a clasat COVID-19, din nou, pe primul loc la capitolul cauze ale deceselor înregistrate în Europa.

Potrivit medicului, țările din Europa ar trebui să accelereze ritmul imunizării și implimentării noilor metode de tratament. De asemenea, ar trebui să supravegheze strict respectarea măsurilor anti-Covid, cum este purtatul măștii de protecție. Expertul în sănătate publică susține că imunizarea obligatorie este o măsură extremă, însă a adăugat că este timpul potrivit pentru dezbateri în acest sens. Înainte de instituirea imunizării obligatorii, ar trebui utilizate alte măsuri, cum sunt certificatele Covid, consideră reprezentantul OMS.

Pe 12 noiembrie, OMS a anunțat că, timp de o săptămână, în Europa au fost testați pozitiv cu COVID-19 aproape 2 mln de oameni – cel mai mare număr de la începutul pandemiei. OMS a remarcat că tempoul răspândirii virusului crește nu doar în Europa de Est, ci și în cea de Vest, unde numărul persoanelor vaccinate este mai mare.

În contextul creșterii ratei de infectare, mai multe state au înăsprit restricțiile. În Regatul Țărilor de Jos, Slovacia și Austria s-a decis instituirea de lockdown, iar în Austria – și imunizarea obligatorie. Decizia a provocat proteste de amploare.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: