OMS: Omicron ar putea infecta peste 50% din populaţia Europei în următoarele 6-8 săptămâni
Full Article 2 minutes read

OMS: Omicron ar putea infecta peste 50% din populaţia Europei în următoarele 6-8 săptămâni

Peste 50% dintre europeni ar putea să se infecteze cu varianta Omicron a noului coronavirus în următoarele şase-opt săptămâni, a anunţat în data de 11 ianuarie directorul pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Europa a raportat peste 7 milioane de cazuri noi de COVID-19 în prima săptămână a anului 2022, un număr de peste două ori mai mare decât cel înregistrat în precedentele două săptămâni, a anunţat directorul pentru Europa al OMS, Hans Kluge, într-o conferinţă de presă online.

„În acest ritm, Institutul pentru Măsurarea şi Evaluarea Sănătăţii (IHME) de la Universitatea Washington din Statele Unite prognozează că peste 50% din populaţia din regiunea europeană va fi infectată cu Omicron în următoarele 6-8 săptămâni”, a precizat Hans Kluge, relatează Digi24.ro.

El a subliniat că varianta Omicron prezintă mutaţii „care îi permit să adere mai uşor la celulele umane şi poate să infecteze chiar şi persoanele care au fost infectate în prealabil sau vaccinate”.

***

De menționat că în Republica Moldova, în data de 11 ianuarie, a fost confirmată varianta Omicron a virusului COVID-19. Autoritățile au anunțat că 16 probe au indicat noua varianta.

Totodată, directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), Nicolae Jelamschi, a anunțat că Republica Moldova a intrat într-un nou val al virusului COVID-19. Potrivit lui, la sfârșitul lunii februarie va fi apogeul acestui val, iar mai târziu acesta va descrește.

„La ultima noastră conferință de presă, noi am presupus că la mijlocul lunii ianuarie va începe următorul val. Iată că avem un început în această săptămână. Probabil că acest val va fi undeva până la Paște. Pe la sfârșitul lunii februarie va fi apogeul acestui val și după aceea va descrește”, a precizat Jelamschi.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: