Moldova, lovită de un nou val al pandemiei? ANSP: „La sfârșitul lui februarie va fi apogeul”
Full Article 2 minutes read

Moldova, lovită de un nou val al pandemiei? ANSP: „La sfârșitul lui februarie va fi apogeul”

Directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), Nicolae Jelamschi, în data de 11 ianuarie, a anunțat că Republica Moldova a intrat într-un nou val al virusului COVID-19. Potrivit lui, la sfârșitul lunii februarie va fi apogeul acestui val, iar mai târziu acesta va descrește.

„La ultima noastră conferință de presă, noi am presupus că la mijlocul lunii ianuarie va începe următorul val. Iată că avem un început în această săptămână. Probabil că acest val va fi undeva până la Paște. Pe la sfârșitul lunii februarie va fi apogeul acestui val și după aceea va descrește”, a precizat Jelamschi.

Fiind întrebat, dacă se iau în calcul noi măsuri în Republica Moldova, șeful ANSP a spus că cu această precizare va veni Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică: „Va fi decizia Comisiei”, a susținut el.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, în săptămâna I din anul 2022 comparativ cu ultima săptămână din anul 2021, numărul de cazuri de COVID-19 a crescut cu 77,6%. A scăzut și numărul celor vindecați – cu 36,3%. La moment, în țara noastră se înregistrează 5 929 cazuri active de COVID-19, iar 96 de pacienți se află în stare extrem de gravă

Până la ziua de astăzi, în R. Moldova se înregistrează peste 380 mii total de cazuri de COVID-19. Dintre care 364 mii sunt persoane vindecate. La fel, se înregistrează 10 363 decese.

De menționat că în Republica Moldova, în data de 11 ianuarie, a fost confirmată varianta Omicron a virusului COVID-19. Autoritățile au anunțat că 16 probe au indicat noua varianta.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: