Oncolog personal și băi cu extract din coarne de cerb. Investigație despre sănătatea lui Putin

Portalul „Proiect” („Проект”) a publicat o investigație despre starea de sănătate a președintelui Rusiei Vladimir Putin. Jurnaliștii au analizat sute de contracte publice, încheiate în timpul deplasărilor liderului de la Kremlin prin Rusia și au întocmit o listă a specialiștilor care monitorizează în permanență starea președintelui. Printre aceștia este și un medic-oncolog.

Informația despre sănătatea lui Putin este, de facto, secretizată. Jurnaliștii scriu că oficialii de la Kremlin își propun să îi creeze președintelui rus „imaginea unui bărbat activ, în plină putere” și nu fac publică nicio informație negativă despre starea lui Putin.

La începutul mandatului prezidențial, Putin făcea rareori examinări medicale, singura problemă fiind în acea perioadă provocată de căderile de pe cal, întrucât acesta era pasionat de echitație. Unul dintre apropiații lui Putin le-a povestit jurnaliștilor că, după o astfel de cădere, președintele rus „nu putea nici să stea pe picioare” și a urmat un tratament îndelungat.

În 2012, Putin a apărut pentru prima oară în public șchiopătând. S-a întâmplat de ziua unității naționale, când acesta a depus flori la un monument. Potrivit investigației, în transmisiunea video s-a încercat ca acest lucru să nu fie vizibil, ba chiar presei i s-a interzis să menționeze acest detaliu. La sfârșitul anului 2012, șchiopătarea lui Putin s-a agravat, iar durata tuturor manifestațiilor cu participarea lui Putin a fost redusă la maximum o oră.

Tot în acea perioadă, Kremlinul a început să utilizeze „conserve” – un termen utilizat în presă pentru imaginile înregistrate în prealabil. Astfel de imagini au fost utilizate minimum de patru ori: în martie 2015, august 2017, februarie 2018, septembrie 2021. Astfel, Putin a dispărut treptat din câmpul vizual al spectatorilor.

Odată cu trecerea anilor, liderul rus ar fi început să viziteze tot mai des spitalul clinic central din Moscova, unde ar fi sub monitorizarea unor „medici personali”. De altfel, aceștia îl însoțesc în deplasări și zboară spre reședința oficialului.

Putin ar fi început să manifeste un interes sporit față de medicina netradițională. Potrivit investigației, acesta ar face băi din extract din coarne de cerb, sfat pe care l-ar fi primit de la ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu. Mai mult, obiceiurile liderului de la Kremlin ar fi devenit populare și în rândul altor oficiali de rang înalt de la Kremlin.

Despre sănătatea lui Putin se vorbește tot mai des din toamna lui 2021, când s-a autoizolat 

Potrivit surselor portalului „Proiect”, în cercurile medicale „într-adevăr se discută despre problemele de sănătate ale președintelui”. Acestea s-au întețit din toamna anului trecut, când Putin s-a aflat mult timp în izolare din cauza pandemiei de coronavirus. Ulterior, el a început să participe la manifestații publice. Pe 13 septembrie, pe neașteptate, a anunțat că se izolează din nou, întrucât prea multe persoane din jurul său s-au infectat cu coronavirus.

Restul lunii septembrie, Putin nu a fost văzut în public. Ulterior, liderul de la Kremlin a început să discute cu oamenii de la distanță – de obicei la mese de lungime mare.

Reacția Kremlinului

Jurnalistul Alexei Polorotov l-a întrebat pe Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, dacă Putin are cancer la glanda tiroidă și dacă a fost supus unor intervenții chirurgicale din cauza unor eventuale boli oncologice.

„Invenții și neadevăr”, a spus Peskov, citat de „Ostorojno media” («Осторожно media»).

La insistența jurnalistului: „Înțeleg corect că Vladimir Putin nu suferă de cancer”, Peskov a răspuns: „Corect”.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Partidul „Platforma Demnitate și Adevăr” nu consideră necesară delegarea unei alte persoane în funcția de consilier în Consiliul Municipal Chișinău (CMC), în locul lui Victor Chironda. Declarația a fost făcută de liderul partidului, Dinu Plîngău. Acesta a adăugat că, în interiorul administrației, se înregistrează „derapaje grave” și că „unica soluție pentru depășirea acestui blocaj sunt doar alegerile anticipate”. Astfel, Platforma DA „solicită deblocarea activității Consiliului prin organizarea alegerilor anticipate atât pentru funcția de primar”, cât și „organizarea alegerilor pentru un nou Consiliu Municipal”.

„După demisia lui Victor Chironda din funcția de consilier municipal în semn de protest și act de sensibilizare a opiniei publice față de derapajele grave din interiorul administrației, Platforma DA nu vede necesitatea delegării altui candidat în Consiliul Municipal”, a comunicat Plîngău pe o rețea de socializare.

El a adăugat că „Ion Ceban a transformat primăria într-o structură de partid” și că „interesele meschine au dus la blocarea activității Consiliului Municipal Chișinău: nu se votează bugetul, nu se soluționează problemele locuitorilor capitalei, se face doar circ de prost gust și se tranzacționează funcții, interese în proiecte imobiliare”.

În contextul declarațiilor făcute de Dinu Plîngău, în care a fost vizat primarul Ion Ceban, NewsMaker a solicitat o reacție din partea reprezentanților edilului. Până în acest moment, nu am primit un răspuns.

Pe 28 mai, Victor Chironda a anunțat că renunță la mandatul de consilier în CMC. El a spus că nu poate face parte „dintr-o structură care nu mai are nicio putere decizională și nu își îndeplinește rolul de a reprezenta în mod real interesele cetățenilor”.

Moldcell Money introduce Moldcell Visa Card, un card 100% digital disponibil direct în aplicația Moldcell Money. Fără card fizic, fără drumuri la bancă și fără documente suplimentare, utilizatorii îl pot activa în câteva minute și îl pot folosi imediat pentru cumpărături online, plăți rapide și transferuri instant.

Acest nou produs susține angajamentul Moldcell de a oferi soluții financiare accesibile tuturor, indiferent de operatorul de telefonie. Utilizatorii pot face plăți în aplicații, achiziții pentru gaming, abonamente și transferuri internaționale, având control total asupra tranzacțiilor direct din telefon.

Lansarea Moldcell Visa Card consolidează parteneriatul existent cu Visa și introduce o soluție digitală modernă pentru utilizatorii din Republica Moldova.

Plăți rapide online sau contactless

Odată cu lansarea Moldcell Visa Card, utilizatorii pot efectua tranzacții online, gestiona abonamente și realiza transferuri instant, beneficiind de un nivel ridicat de securitate, inclusiv autentificare biometrică și protecție antifraudă. În plus, utilizatorii au acces la un istoric detaliat al tranzacțiilor, direct din aplicația Moldcell Money, pentru un control complet asupra finanțelor personale. Adăugarea cardului în Wallet este simplă și rapidă, iar tranzacțiile sunt securizate prin tehnologie de tokenizare, eliminând riscul expunerii datelor reale ale cardului.

„Lansarea Moldcell Visa Card marchează un nou pas important în consolidarea colaborării noastre cu Visa și are scopul de a oferi utilizatorilor soluții financiare rapide, sigure și 100% digitale. Acesta este viitorul plăților și reprezintă angajamentul nostru de a simplifica viața clienților prin inovație și tehnologie.” a declarat Olga Pavlic, Directoare Departament Servicii Financiare Mobile și Business Inovații, Moldcell.

Acest nou produs continuă viziunea Moldcell de a aduce soluții financiare digitale de ultimă generație, oferind o alternativă modernă la cardurile fizice și contribuind la dezvoltarea ecosistemului fintech din Moldova.

Activare simplă, utilizare intuitivă

Utilizatorii pot activa Moldcell Visa Card direct din aplicația moldcell money, urmând câțiva pași simpli:

  1. Deschid aplicația Moldcell Money
  2. Selectează cardul 
  3. Urmează pașii de activare
  4. Încep să plătească rapid, contactless, fără a avea nevoie de un card fizic

Pentru detalii despre activare și utilizare Moldcell Visa Card, accesați moldcell.md sau descărcați aplicația Moldcell Money.

Despre Moldcell: Moldcell este operatorul de telecomunicații din Moldova care oferă o gamă largă de servicii mobile, inclusiv voce, internet mobil, televiziune și Internet fix prin Fibră optică și servicii financiare mobile. Moldcell se angajează să ofere clienților săi cea mai bună experiență posibilă și să sprijine dezvoltarea sustenabilă a economiei în Moldova prin conectivitate, servicii digitale și financiare.

Despre Visa: Visa este o companie globală de tehnologii de plată care permite tranzacții electronice sigure, convenabile și fiabile. Fiind o rețea de încredere în industria plăților, Visa este dedicată promovării soluțiilor de plată digitală și a incluziunii financiare la nivel mondial.

Președinta Maia Sandu este politicianul în care cei mai mulți locuitorii ai Republicii Moldova au cea mai mare încredere. Aceasta este urmată, la mare distanță, de oligarhul fugar Ilan Șor și liderul socialiștilor, Igor Dodon. Cel puțin asta arată datele unui sondaj iData, care a fost prezentat pe 28 mai.

Potrivit sondajului, 26,2 din locuitorii țării au cea mai mare încredere în Maia Sandu, 8,9% – Ilan Șor, 8,7% – Igor Dodon, 6% – Alexandr Stoianoglo, 4,8% – Renato Usatîi, 4,1% – Ion Ceban, 3,3% – Vladimir Voronin, 2,4% – Irina Vlah, 2,1% – Ion Chicu, 1,6% – Marian Lupu, 1,3% – Vasile Tarlev, 0,9% – Dorin Recean, 0,9% – Tudor Ulianovschi, 0,7% – Victoria Furtună, 0,4% – Vasile Costiuc, iar 1,2% – alții. În același timp, 20,6% nu au încredere în niciun politician.

iData

Sondajul iData a fost realizat pe parcursul lunii mai, pe un eșantion de 1 006 de oameni. Marja de eroare constituie maxim 3%.

O femeie din Republica Moldova, în vârstă de 52 de ani, este cercetată în România pentru trafic de persoane și proxenetism. Aceasta ar fi recrutat și adăpostit mai mulți cetățeni ai Republicii Moldova pentru a obține beneficii materiale din exploatarea sexuală a acestora. S-a dispus reținerea sa. Informațiile au fost comunicate de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) din cadrul Ministerului Public din România.

Reprezentanții DIICOT au anunțat că, pe 27 mai, procurorii instituției, împreună cu polițiștii, au pus în aplicare trei mandate de percheziție domiciliară în municipiul Oradea, într-o cauză ce vizează săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și proxenetism.

„Din probele administrate a rezultat faptul că, începând cu anul 2024, o inculpată în vârstă de 52 de ani (cetățean moldovean) a recrutat și adăpostit mai multe persoane vătămate (tot cetățeni moldoveni) în scopul obținerii de beneficii materiale din exploatarea sexuală a acestora”, au comunicat reprezentanții instituției.

Potrivit sursei, victimele se aflau „într-o stare vădită de vulnerabilitate, cauzată în principal de situația materială precară”. Acesta „au fost determinate și li s-a înlesnit practicarea prostituției, într-o locație din municipiul Oradea, în folosul material al inculpatei”.

Pe 27 mai, procurorii DIICOT au dispus reținerea inculpatei. Potrivit instituției, urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bihor cu propunerea de arestare preventivă a inculpatei, pentru o perioadă de 30 de zile.

Reprezentanții Direcției au prezentat mai multe imagini ca urmare a perchezițiilor.

diicot.ro
diicot.ro
diicot.ro
diicot.ro

Peste 33% din locuitorii Republicii Moldova nu au călătorit niciodată peste hotare. Asta arată datele unui sondaj iData, care a fost prezentat pe 28 mai.

Potrivit sondajului, 19,9% dintre locuitorii țării călătoresc peste hotare de câteva ori pe an, 15,8% – o dată pe an, 13,1% – o dată la 2-3 ani, iar 17,5% – mai rar. În același timp, 33,2% nu au călătorit niciodată în străinătate.

iData
iData

De asemenea, datele arată că din cetățenii care au călătorit peste hotare, în ultimii cinci ani, 26,4% și-au petrecut vacanțele în România, 22,6% – Turcia, 18% – Italia, 15,9% – Bulgaria, 10,3% – Grecia, 8,7% – Franța, 8,7% – Ucraina, 7,8% – Germania, 6,5% – Egipt, 5,2% – Spania, 3,2% – Rusia, 3,1% – Cehia, 2,2% – Ungaria, iar 18,2 – în alte țări. Totodată, 19,7% nu au călătorit nicăieri în ultimii cinci ani.

iData

Din populația țării care a călătorit în străinătate, 56,8% nu apelează la serviciile agențiilor de turism pentru planificarea vacanței, 23,4% – o face uneori, iar 18,7% – întotdeauna.

iData

Sondajul iData a fost realizat pe parcursul lunii mai, pe un eșantion de 1 006 de oameni. Marja de eroare constituie maxim 3%.

Больше нет статей для показа
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: