Operatorii alimentari vor fi obligați să vândă alimentele la preț redus sau să le doneze în loc să le arunce
Full Article 50 second read

Operatorii alimentari vor fi obligați să vândă alimentele la preț redus sau să le doneze în loc să le arunce

Deputații au adoptat în a doua lectură un proiect de lege care va combate risipa alimentară. Inițiativa a fost susținută de 55 de parlamentari.

Operatorii alimentari vor fi obligați să întreprindă măsuri de prevenire a pierderii și risipei alimentare și să suporte cheltuielile aferente.

Modificările legislative reglementează consumul eficient al alimentelor sigure, inclusiv al celor aflate aproape de expirarea termenului de valabilitate, datei-limită de consum sau aproape de scadența datei durabilității minimale. Documentul descrie măsurile de prevenire a risipei alimentare, precum:

  • vânzarea promoțională sau la preț redus a alimentelor
  • transferul alimentelor, prin donație, către organizațiile beneficiare sau direct consumatorilor finali.

În conformitate cu reglementările propuse, operatorii din domeniul alimentar vor decide asupra măsurilor menite să prevină pierderea și risipa alimentară și le vor implementa pe tot lanțul alimentar, inclusiv în domeniul serviciilor de gastronomie, catering, industriei hoteliere și serviciilor alimentare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: