Organele de drept au refuzat inițierea unei cauze penale referitor la construcția unui edificiu de cult pe teritoriul unei școli-internat
Full Article 1 minutes read

Organele de drept au refuzat inițierea unei cauze penale referitor la construcția unui edificiu de cult pe teritoriul unei școli-internat

Organele de drept au refuzat începerea urmăririi penale, la solicitarea municipalității, pentru elucidarea cazului eliberării actelor permisive pentru construcția unui edificiu bisericesc pe teritoriul gimnaziului-internat nr. 2 din sectorul Botanica.

x

Potrivit viceprimarului Victor Chironda, prin construcția paraclisului (biserică ortodoxă mică) și a unei anexe pe teritoriul instituției de învățământ, au fost încălcate anumite prevederi ale Codului Educației al Republicii Moldova, și anume: principiul libertăţii de gândire şi al independenţei faţă de ideologii, dogme religioase şi doctrine politice.

Totodată, documentul prevede că instituţiile de învăţământ pot avea în administrare clădiri, dar nu și construcții cu caracter religios.

De cealaltă parte, în răspunsul Procuraturii, ca urmare a examinării cererii depuse de Primăria Chișinău se spune că activitatea paraclisului nu contravine prevederilor legislației în vigoare, dimpotrivă obiectul de cult ar susține activitatea instituției educaționale, prin contribuirea la instruirea și educația elevilor.

Astfel, organul de drept a dispus refuzarea începerii urmăririi penale pe faptele reflectate în actul de sesizare, precum și clasarea procesului penal invocat de APL Chișinău.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: