Orheiul rămâne pe poziții: Școlile rămân deschise, iar evenimentele private sunt permise
Full Article 2 minutes read

Orheiul rămâne pe poziții: Școlile rămân deschise, iar evenimentele private sunt permise

Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a raionului Orhei s-a întrunit recent, într-o nouă ședință, în cadrul căreia s-a decis că lecții online vor avea doar în instituțiile de învățământ în care 30% din sălile de clasă se vor afla în carantină. Celelalte instituții publice de învățământ, în care nu se atestă procentajul respectiv, își vor desfășura activitatea cu prezența fizică a elevilor.

Totodată, Comisia a venit cu unele restricții în ceea ce privește organizarea evenimentelor private. Astfel, în continuare, sunt permise evenimente private,  însă cu înregistrarea nominală a participanților și testarea acestora cu teste rapide antigen. Testarea se va face de către personalul medical, cu respectarea tuturor normelor anti-COVID în vigoare.

Președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, a reiterat că, ori de câte ori va fi necesar, Comisia raionului se va întruni, în regim de urgență, pentru a lua noi măsuri menite să oprească răspândirea coronavirusului.

Între timp, poliția afirmă că s-a autosesizat, la moment fiind desfășurate investigații pe acest aspect.

„Venim repetat cu solicitarea către Administrația Publică Locală din Orhei și instituțiile private din raion să respecte restricțiile impuse de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, care sunt esențiale pentru protejarea vieții și sănătății cetățenilor în această perioadă”, se arată într-un comunicat al Poliției.

Amintim că vineri, 21 ianuarie, Comisia locală pentru sănătate publică a decis ca școlile din raionul Orhei să continue să activeze în regim de zi, iar activitatea întreprinderilor din domeniul HoReCa să nu fie restrânsă. Asta deși, Comisia Națională pentru Sănătate Publică a impus noi restricții. Prin urmare, Guvernul a a dispus ca instituțiile specializate ale statului să verifice legalitatea tuturor acțiunilor întreprinse de Comisia Teritorială.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: