Pagubele în urma ploilor din Chișinău se ridică la 40 mln lei. Primăria se va adresa Guvernului
Full Article 2 minutes read

Pagubele în urma ploilor din Chișinău se ridică la 40 mln lei. Primăria se va adresa Guvernului

Pagubele în urma ploilor puternice din municipiul Chișinău se ridică la 40 de milioane de lei. Cifra a fost comunicată de edilul Ion Ceban la ședința operativă a serviciilor Primăriei capitalei. Primarul a cerut responsabililor să facă demersuri, inclusiv către Guvern, „pentru a fi acoperite măcar parțial” cheltuielile. 

„Cu mici excepții la această etapă, practic totul este înlăturat. Pagubele care au fost în urma acestor ploi se cifrează, la ziua de astăzi, la 40 de milioane de lei. Vă rog să faceți aceste demersuri inclusiv către Guvern pentru a fi acoperite măcar parțial din sursele care sunt prevăzute în astfel de situații. (…) Tot ce s-a încercat a vehicula că nu sunt adaptate în aceste condiții canalizările pluviale, da atunci când avem un debit de apă de 50, 60, 70 de litri pe metru pătrat în asemenea circumstanțe nici un oraș nu este pregătit și Chișinăul tot face cu greu față în această privință”, a menționat Ceban.

Primarul a mai spus că unele porțiuni de drumuri trebuie reparate. Potrivit lui Vitalie Mihalache, șef al Direcției generale mobilitate urbană, în rezultatul ploilor au apărut inclusiv cedări pe zona asfaltului. În același timp, a adăugat Mihalache, au fost deteriorate și afectate peste 100 de indicatoare rutiere, care între timp au fost restabilite.

Amintim că, în perioada 14-16 septembrie, în Republica Moldova a plouat abundent. Pe 16 septembrie, autoritățile capitalei anunțau că 56 de instituții de învățământ și 6 blocuri locative din Chișinău au fost afectate de ploi. Depozitele unei grădinițe, cu produse alimentare, erau inundate. Au fost inundate și mai multe instituții medicale. Pe trei adrese din capitală au căzut arbori peste automobile. S-au înregistrat trei surpări de teren. A fost afectat și parcul Valea Morilor. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: