Pandemia e de vină. Ziua Chișinăului va fi sărbătorită modest, iar Forumul Economic municipal ar putea fi amânat
Full Article 2 minutes read

Pandemia e de vină. Ziua Chișinăului va fi sărbătorită modest, iar Forumul Economic municipal ar putea fi amânat

Ziua orașului Chișinău, marcată în mod tradițional pe 14 octombrie, va fi sărbătorită simbolic în acest an, din cauza pandemiei de coronavirus. De asemenea, Forumul Economic municipal ar putea fi amânat pentru primăvara anului viitor. Anunțul a fost făcut de primarul capitalei Ion Ceban, pe 23 august, în contextul sporirii numărului de infectări cu coronavirus.

„În ultima perioadă avem o creștere a numărului cazurilor de coronavirus. Situația se complică, iar specialiștii ne atenționează să fim precauți. Ne-am propus să întreprindem măsuri în ceea ce privește gestionarea pandemiei pentru a nu a ajunge în situații de criză. Dacă va fi menținută această situație, și medicii spun că statisticile nu sunt îmbucurătoare, Forumul Economic municipal, pe care urma să-l organizăm în octombrie, îl vom amâna pentru primăvara anului viitor”, a scris Ceban pe pagina sa de Facebook.

Edilul a precizat că, la eveniment, urmau să participe în jur de 500-600 de persoane din țară și de peste hotare, iar acest lucru în actualele circumstanțe ar prezenta pericol pentru sănătate. Anterior, viceprimarul Olga Ursu a declarat că la Forumul Investițional Chișinău va fi prezentată strategia de dezvoltare a municipiului 2030 și harta investițională a acestuia.

Totodată, edilul a precizat că evenimentele organizate de Primăria Chișinău de Ziua Orașului, la fel vor fi organizate simbolic, în locații dispersate.

În prezent, Centrul Covid Moldexpo rămâne singura instituţie medicală municipală unde sunt internaţi pacienţii cu coronavirus. Aici sunt activate 200 de paturi din cele 340 amenajate.

Totodată, a fost suplimentat numărul de paturi de terapie intensivă la Moldexpo – 24, dintre care 21 sunt ocupate deja cu pacienţi cu forme grave de COVID-19.

La Centrul Covid sunt internaţi şi mulţi pacienţi din raioanele țării. Majoritatea pacienţilor internaţi la terapie intensivă sunt persoane nevaccinate.

„Cel mai important este să nu avem spitale pline, să nu deschidem noi secții, să nu întoarcem medicii la muncă non-stop și să putem redeschide școlile și în continuare să activeze grădinițele, precum și să putem organiza evenimente mici, dispersate, în susținerea producătorilor autohtoni la târgurile pe care le organizăm, iar agenții economici să-și desfășoare activitatea în continuare”, a comentat primarul capitalei.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: