Parlamentul a aprobat candidatura lui Serghei Merjan pentru funcția de director al ANSC. Fostul conducător a criticat inițiativa
Full Article 1 minutes read

Parlamentul a aprobat candidatura lui Serghei Merjan pentru funcția de director al ANSC. Fostul conducător a criticat inițiativa

Serghei Merjan a fost numit, pe un termen de șapte ani, în funcția de consilier pentru soluționarea contestațiilor, director general al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor (ANSC). Un proiect de hotărâre în acest sens a fost aprobat, pe 28 octombrie, cu votul a 54 de deputați.

Serghei Merjan are studii în domeniul managementului administrației publice, finanțe, audit și contabilitate. Anterior, acesta a activat la Asociația PROMO-LEX, în calitate de expert în achiziții publice, la Banca Mondială și la Agenția de Servicii Publice. De asemenea, Serghei Merjan a fost coordonator de proiecte în cadrul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Hotărârea intră în vigoare la data adoptării.

Concursul a fost anunțat pe 22 septembrie de către Comisia economie, buget și finanțe, după ce, pe 10 septembrie, Anatolie Zagorodnîi și-a depus cererea de demisie din funcția de consilier pentru soluționarea contestațiilor – director general al ANSC. Acesta a criticat felul cum s-a desfășurat concursul și aprobată candidatura lui Merjan și a acuzat deputații că au trucat concursul.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: