Parlamentul ar putea avea un nou secretar general. Propunerea anunțată de speakerul Igor Grosu
Full Article 1 minutes read

Parlamentul ar putea avea un nou secretar general. Propunerea anunțată de speakerul Igor Grosu

Tamara Gheorghița ar putea prelua funcția de secretar general al Parlamentului. Comisia juridică, numiri și imunități a aprobat, în cadrul ședinței din 8 septembrie, avizul asupra propunerii respective.

Propunerea a venit din partea președintelui Parlamentului, Igor Grosu. Tamara Gheorghița este doctor în științe administrative și are o experiență de peste 20 de ani în managementul resurselor umane, evaluarea performanțelor și recrutare a angajaților. De asemenea, Tamara Gheorghița are peste 15 ani de experiență în reforma serviciului public, fiind implicată în elaborarea de politici pentru gestionarea resurselor umane.

Anterior, în anul 2019, Tamara Gheorghița a fost consiliera prim-ministrului în domeniul administrației publice. De asemenea, ea a activat în cadrul Cancelariei de Stat, în calitate de șef de direcție, șef adjunct de direcție și consultant principal. În perioada 2015 – 2017, Tamara Gheorgița a fost lector universitar la Academia de Administrare Publică.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, secretarul general se numește în funcție de către Președintele Legislativului, cu consultarea prealabilă a Biroului permanent şi cu avizul Comisiei juridice, numiri şi imunităţi.

Până acum, funcția de secretar general al Parlamentului a fost exercitată de către Adrian Albu.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: