Parlamentul României şi cel al Republicii Moldova se vor întruni într-o nouă şedinţă comună
Full Article 2 minutes read

Parlamentul României şi cel al Republicii Moldova se vor întruni într-o nouă şedinţă comună

Parlamentele Republicii Moldova și cel al României se vor reuni la București într-o ședință comună. Aceasta ar putea avea loc până la sfârșitul acestui an, a declarat președintele Legislativului, Igor Grosu, pentru Agerpres.

„Pregătim a doua şedinţă comună a parlamentelor. Acum suntem la etapa să stabilim perioada şi agenda. Vă amintesc că prima şedinţă a avut un impact semnificativ asupra deciziei de acordare a statutului de ţară candidată, pentru că s-a perpetuat în discuţiile parlamentarilor români cu colegii din ţările Uniunii Europene, la nivel de Executiv cu Comisia Europeană şi aşa mai departe”, a menționat Igor Grosu.

Cu privire la gradul de armonizare a legislației naționale la standardele europene, oficialul moldovean a menționat că mizează pe sprijinul României.

„România a parcurs deja această experienţă, plus că a tradus acquis-ul comunitar, nu trebuie să inventăm nimic noi. Trebuie să învăţăm din experienţa românească şi aici avem o deplină, totală deschidere”, a spus Grosu.

Totodată, Igor Grosu a reiterat că parcursul pro-european al ţării noastre „încă nu este ireversibil” şi că formaţiunea politică pe care o conduce, are sarcina de a asigura integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: