Parlamentul României şi cel al Republicii Moldova se vor întruni într-o nouă şedinţă comună
Full Article 2 minutes read

Parlamentul României şi cel al Republicii Moldova se vor întruni într-o nouă şedinţă comună

Parlamentele Republicii Moldova și cel al României se vor reuni la București într-o ședință comună. Aceasta ar putea avea loc până la sfârșitul acestui an, a declarat președintele Legislativului, Igor Grosu, pentru Agerpres.

„Pregătim a doua şedinţă comună a parlamentelor. Acum suntem la etapa să stabilim perioada şi agenda. Vă amintesc că prima şedinţă a avut un impact semnificativ asupra deciziei de acordare a statutului de ţară candidată, pentru că s-a perpetuat în discuţiile parlamentarilor români cu colegii din ţările Uniunii Europene, la nivel de Executiv cu Comisia Europeană şi aşa mai departe”, a menționat Igor Grosu.

Cu privire la gradul de armonizare a legislației naționale la standardele europene, oficialul moldovean a menționat că mizează pe sprijinul României.

„România a parcurs deja această experienţă, plus că a tradus acquis-ul comunitar, nu trebuie să inventăm nimic noi. Trebuie să învăţăm din experienţa românească şi aici avem o deplină, totală deschidere”, a spus Grosu.

Totodată, Igor Grosu a reiterat că parcursul pro-european al ţării noastre „încă nu este ireversibil” şi că formaţiunea politică pe care o conduce, are sarcina de a asigura integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: