„Parlamentul și Guvernul de la Viena susțin parcursul european al Moldovei”. Sandu, discuție cu deputați austrieci 
Full Article 2 minutes read

„Parlamentul și Guvernul de la Viena susțin parcursul european al Moldovei”. Sandu, discuție cu deputați austrieci 

Președintele Republicii Moldova Maia Sandu s-a întâlnit pe 22 iunie cu membrii Grupului parlamentar de prietenie Austria – Ucraina, Moldova, Belarus, care se află într-o vizită de lucru la Chișinău. Potrivit unei declarații a Președinției, discuția a vizat situația de securitate și umanitară din regiune, precum și eforturile de euro-integrare ale Republicii Moldova.

„Potrivit deputaților austrieci, Parlamentul și Guvernul de la Viena susțin parcursul european al Moldovei și sunt încrezători într-o decizie pozitivă în acest sens a statelor membre ale UE, în cadrul Consiliului European din 23-24 iunie”, comunică reprezentanții Președinției.

La rândul ei, șefa statului a mulțumit Austriei atât pentru sprijinul pentru dezvoltare, acordat țării noastre de-a lungul anilor, cât și pentru susținerea pe durata pandemiei de Covid sau, mai recent, pentru a ajuta refugiații din Ucraina.

„Membrii delegației au apreciat felul în care Moldova a gestionat fluxul de refugiați, dând dovadă de solidaritate în spirit european. Ei au reiterat disponibilitatea Austriei de a sprijini Republica Moldova pe calea transformării, în special pentru combaterea corupției și reformarea justiției, dar și pentru continuarea cooperării economice și în domeniul dezvoltării regionale”, mai comunică sursa.

„Parlamentul și Guvernul de la Viena susțin parcursul european al Moldovei”. Sandu, discuție cu deputați austrieci 

presedinte.md

De menționat că, pe 23 și 24 iunie, la Bruxelles se va desfășura reuniunea Consiliului European. Țările membre urmează să decidă dacă acordă sau nu statutul de candidat la aderarea la UE pentru Republica Moldova și Ucraina, aceasta fiind o prerogativă a șefilor de state și de guverne din țările membre ale UE. Anterior, Comisia Europeană a recomandat ca cele două țări să primească acest statut.

Ucraina, Georgia și Republica Moldova au depus cereri de aderare la UE la începutul lunii martie, după ce Ucraina a fost invadată de armata rusă, în februarie. Candidatura Georgiei nu a fost acceptată. Oficialii europeani au precizat că această țară trebuie să îndeplinească anumite condiţii înainte de a i se putea acorda statutul de ţară candidată la aderarea la Uniunea Europeană.

Pe 22 iunie curent, publicația EURACTIV a scris, cu referire la sursele sale printre diplomații UE și proiectul de concluzii al summit-ului, că liderii UE de la Bruxelles vor susține recomandarea Comisiei Europene și vor acorda Moldovei și Ucrainei statutul de candidat la aderarea la UE.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: