Partidul lui Ceban cere demisia președintei CEC, Angela Caraman: „A făcut declarații politice în defavoarea MAN”
Full Article 2 minutes read

Partidul lui Ceban cere demisia președintei CEC, Angela Caraman: „A făcut declarații politice în defavoarea MAN”

Mișcarea Alternativa Națională (MAN) – partid fondat și condus de primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban – îi cere Parlamentului să o demită din funcție pe președinta Comisiei Electorale Centrale (CEC),  Angela Caraman. Solicitarea a fost depusă pe 25 ianuarie, de membrul MAN, Victor Pruteanu. Formațiunea politică o acuză pe șefa CEC că ar fi încălcat în mod repetat jurământul depus și prevederile Codului electoral.

„Cerem eliberarea din funcție a doamnei Caraman, care a încălcat jurământul. A făcut în repetate rânduri declarații politice în defavoarea Mișcării Alternativa Națională, lucru care contravine Codului electoral și eticii profesionale. Președintele CEC trebuie să fie un etalon al imparțialității și corectitudinii politice, fără să protejeze, ori să denigreze actorii politici”, a spus Victor Pruteanu.

„MAN observă cu îngrijorare că Angela Caraman a încălcat principiile imparțialității prin declarațiile sale politice, atât pe rețelele de socializare, cât și în cadrul emisiunilor televizate, orientate împotriva partidului nostru. Astfel de acțiuni subminează credibilitatea și profesionalismul necesar în cadrul CEC”, se arată într-un comunicat emis de Mișcarea Alternativa Națională.

Formațiunea politică consideră că comportamentul președintei CEC ar denota „neprofesionalism și incompetență” și că acesta „nu își are locul într-o instituție precum Comisia Electorală Centrală”.

„Prin urmare, cerem cu fermitate eliberarea din funcție a Angelei Caraman pentru încălcarea flagrantă a jurământului și a Codului electoral” – se mai arată în comunicatul citat.

NM a contactat pentru un comentariu reprezentanții Comisiei Electorale Centrale, însă până în momentul publicării știrii nu am primit un răspuns la solicitarea expediată.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: