PAS solicită guvernului ca moldoveni care revin din țările cu o rată joasă de infectare să nu fie obligați să stea 14 zile în carantină
Full Article 2 minutes read

PAS solicită guvernului ca moldoveni care revin din țările cu o rată joasă de infectare să nu fie obligați să stea 14 zile în carantină

Partidul Acțiune și Solidaritate a solicitat guvernului să elaboreze o listă verde a țărilor, iar cetățenii moldoveni care revin acasă din statele cu o rată joasă de infectare să nu fie obligați să stea în carantină timp de 14 zile. Despre acest lucru a anunțat deputata PAS, Galina Sajin, în cadrul unei conferințe de presă.

x

„Cetățenii noștri se întreabă de ce este menținută măsura de plasare în autoizolare timp de 14 zile la intrare în țară, dacă ei vin din orașe unde practic nu mai există niciun caz de COVID? Este foarte comod pentru un guvern incompetent cum este guvernul Dodon, să se ascundă sub motivul protecției cetățenilor, așa cum mi se răspunde la interpelările pe care le-am adresat pe acest subiect. Protecția poate fi realizată prin testare, prin aprovizionarea cu echipament de protecție a celor care nu și le pot procura, prin asigurarea respectării normelor igieniceˮ, a declarat Galina Sajin.

Parlamentara se arată convinsă că exemplul statelor europene care, încă de la începutul lunii iunie, au început să excludă măsura plasării în autoizolare pentru cetățenii statelor în care pandemia este bine gestionată și numărul de infectări este relativ mic, poate fi preluat și de guvernul de la Chișinău.

Totodată, deputata a precizat că Republica Moldova poate preluată practica altor state de a condiționa intrarea în țară în urma prezentării unui test cu rezultat negativ la COVID-19.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: