„Acest guvern va pleca”. PAS va depune astăzi moțiune de cenzură împotriva guvernului Chicu
Full Article 2 minutes read

„Acest guvern va pleca”. PAS va depune astăzi moțiune de cenzură împotriva guvernului Chicu

Partidul Acțiune și Solidaritate va depune pe 16 decembrie o moțiune de cenzură împotriva guvernului Chicu. Anunțul a fost făcut de către deputatul Mihai Popșoi. 

Deputatul PAS Mihai Popșoi a ieșit în fața fermierilor care protestează în fața clădirii parlamentului. Acesta le-a vorbit manifestanților cu ajutorul unui megafon.

„Noi am depus moțiunea de cenzură și acest guvern va pleca. Vă îndemn la calm, pentru a elimina orice risc de confruntări”, a declarat Popșoi.

Șapte reprezentanți ai agricultorilor au fost invitați la discuții cu reprezentanții fracțiunilor parlamentare.

Ședința parlamentului este planificată pentru ora 13:30.

Amintim că agricultorii au venit cu tractoarele în fața legislativului. Unii dintre ei au urcat cu mijloacele de transport chiar pe scările din fața clădirii. Forțele de ordine au format un cordon. Între protestatari și forțele de ordine s-au produs îmbrînceli.

***

Este a doua tentativă de a demite guvernului Chicu. În iulie, o moțiune de cenzură a fost depusă de Platforma DA. Aceasta a fost susținută numai de 46 de deputați.

Potrivit legislației, pentru ca moţiunea de cenzură să treacă, iar guvernul să fie demis, este nevoie de votul majorităţii deputaţilor aleşi, adică cel puțin 51 de voturi.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: