Pastila Pfizer anti-Covid, autorizată de urgență în Statele Unite. Cine poate urma tratamentul
Full Article 1 minutes read

Pastila Pfizer anti-Covid, autorizată de urgență în Statele Unite. Cine poate urma tratamentul

Agenţia americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a acordat, în data de 22 decembrie, autorizație de urgență pentru pastila împotriva COVID dezvoltată de compania Pfizer. Acesta este un pas important în lupta împotriva pandemiei, care ar putea permite ca milioane de pacienţi să aibă acces la un tratament, comunică digi24.ro.

„Această autorizaţie oferă un nou instrument pentru a combate COVID-19 într-un moment crucial al pandemiei, unde apar noi variante”, a salutat un oficial al FDA, Patrizia Cavazzoni.

Acest medicament antiviral, Paxlovid, poate fi administrat pacienţilor cu risc crescut care au vârsta de peste 12 ani, precizează FDA. Este primul tratament oral care se poate administra acasă.

Pastila este destinată formelor ușoare și medii de boală, care pot evolua în forme grave, și se eliberează doar pe bază de prescripție.

Pfizer a arătat că pastila sa anti-COVID reduce cu aproape 90% riscul de spitalizare şi de deces la persoanele cu risc crescut de a dezvolta o formă severă a bolii, atunci când este luată în primele zile de la apariţia simptomelor.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: