Patriarhul Rusiei: „Suntem o țară iubitoare de pace… Noi nu avem nicio dorință de război”
Full Article 2 minutes read

Patriarhul Rusiei: „Suntem o țară iubitoare de pace… Noi nu avem nicio dorință de război”

Pe 3 aprilie, patriarhul Kiril al Rusiei s-a adresat credincioșilor menționând că poporul rus este iubitor de pace și nu are „nici o dorință de război”. Totodată, el a spus că rușii sunt „oameni pașnici și modești”. 

„Suntem o țară iubitoare de pace, un popor care a suferit de pe urma războaielor ca puține alte națiuni europene. Noi nu avem nici o dorință de război sau de a face ceva care ar putea face rău altora. Așa am fost educați de întreaga noastră istorie încât ne iubim patria și vom fi gata să o apărăm în felul în care numai rușii își pot apăra țara”, a spus patriarhul.

La fel, el menționat că rușii sunt „oameni pașnici, iubitori de pace și modești”.

„Când spun aceste cuvinte, nu spun complimente goale. Eu fac referire la istoria poporului nostru, la istoria forțelor noastre armate. Să ne ajute Domnul și astăzi pentru că noi, fiind oameni pașnici, iubitori de pace și modești, să fim în același timp gata – mereu și în orice împrejurări – să ne apărăm casa. Când spun toate acestea, nu încetez să mă alarmez pentru toți oamenii care trăiesc în acele locuri în care au loc astăzi ciocniri militare. Fiindcă toți sunt oamenii și popoarele Sfintei Rusii, toți aceștia sunt frații și surorile noastre. Dar, dorind să slăbească Rusia, diverse forțe i-au împins pe frați unul împotriva celuilalt, implicându-i în lupte”, a conchis patriarhul.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: