Patru permise de conducere false, depistate de vameși în ultimele 48 de ore
Full Article 2 minutes read

Patru permise de conducere false, depistate de vameși în ultimele 48 de ore

În ultimele 48 de ore, vameșii de la punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați au depistat patru permise de conducere false.

În primul caz, unui șofer de autocar de pe ruta Moldova – Portugalia i s-a cerut să prezinte conținutul unui colet. În cadrul examinării, polițiștii de frontieră au depistat un permis de conducere, care ar fi fost eliberat de autoritățile moldovenești pe numele unei tinere moldovence. În rezultatul cercetărilor, s-a stabilit că documentul prezintă semne de falsificare. Șoferul a declarat că a primit coletul de la un conațional și urma să-l transmită unei persoane în Portugalia.

În celelalte trei cazuri, cu acte falsificate au fost identificați nemijlocit proprietarii acestora.

Astfel, după legitimarea unui conducător auto, polițiștii de frontieră au efectuat un control adițional, cu tehnica din dotare, asupra permisului de conducere românesc. Actul prezenta indici vizibili de falsificare, fapt confirmat ulterior. La audieri, șoferul a relatat că în luna aprilie a pierdut permisul original și la scurt timp, contra sumei de 100 de euro „l-a restabilit”.

În alt caz, în calitate de pasageri într-un autocar de pe ruta Moldova-Anglia s-au prezentat doi cetățeni moldoveni. În urma controlului de nivelul II, asupra acestora s-au depistat permise de conducere cu semne de falsificare. Ambele documente ar fi fost liberate de autoritățile române.

Primul cetățean a precizat că în anul 2014, la Chișinău a fost ajutat de o persoană necunoscută să-și perfecteze actul. Pentru acest serviciu a oferit 300 de euro. Cel de-al doilea cetățean a menționat că acum un an a obținut actul în România contra sumei de 500 de euro.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: