zdg.md

Patru polițiști din Comrat riscă până la 7 ani de închisoare pentru abuz de putere. Ei se declară nevinovați

Patru polițiști din Comrat riscă amendă sau până la 7 ani de închisoare cu suspendarea dreptului de a deține funcții publice, fiind judecați pentru abuz de putere. Procuratura Anticorupție a anunțat pe 1 noiembrie despre finalizarea urmăririi penale și expediere în instanța de judecată pentru examinare în fond, a cauzei penale de învinuire.

Urmărirea penală a fost pornită în februarie 2023, de către Centrul Național Anticorupție în baza unui denunț.

Potrivit probelor administrate, cei patru colaboratori de poliție a Inspectoratului de Poliție Comrat au folosit intenționat funcțiile deținute și situația lor de serviciu, în interesul material, dar și în scopul realizării intereselor unei terțe persoane.

Polițiștii sunt învinuiți că, acționând în interesul unei rude prin afinitate a unuia din colaboratori și în baza plângeri depuse în adresa IP Comrat de către această rudă, în care invoca că i-ar fi fost cauzat un prejudiciu material în sumă de 5 750 Euro de către persoane necunoscute, au însușit de la o persoană fizică suma de 115 668,39 lei. Aceștia nici măcar nu au efectuat investigații și nu au stabilit cu certitudine persoana/persoanele care au însușit mijloacele bănești și vinovăția acestora.

Învinuiții nu și-au recunoscut vinovăția, iar cauza penală a fost trimisă pentru examinare în fond la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Învinuiții riscă amenzi de la 67 500 la 117 500 lei sau de la 2 la 7 ani de închisoare, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

În scopul garantării executării pedepsei amenzii, recuperării prejudiciului și eventualei confiscări speciale, a fost aplicat sechestru pe un mijloc de transport.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

UNIAN

Industria cărbunelui din Rusia, în criză? Peste 50 de întreprinderi s-au închis deja sau urmează să o facă

Ministrul adjunct rus al Energiei, Dmitri Islamov, a declarat că pe teritoriul Federației Ruse există 51 de întreprinderi din sectorul cărbunelui — mine și cariere — a căror activitate a fost deja oprită sau ar putea fi sistată în viitorul apropiat. Potrivit Ministerului Energiei, pierderile totale ale sectorului pentru perioada ianuarie–mai se ridică la 112,6 miliarde de ruble, iar până la sfârșitul anului ar putea ajunge la 300–350 de miliarde.

Potrivit The Insider, în Rusia există aproximativ 180 de companii din industria cărbunelui. Potrivit estimărilor agenției NKR, cei mai vulnerabili s-au dovedit a fi producătorii mici și mijlocii de cărbune cu potențial energetic, ale căror venituri au scăzut din cauza reducerii încasărilor din export. După interzicerea livrărilor către UE, volumele principale au fost redirecționate către piețele din China (40–45% din exporturi în 2023–2024), India (10–12%) și Turcia (10–15%), unde companiile sunt nevoite să concureze cu alți furnizori.

În luna mai, Guvernul țării a introdus măsuri de sprijin: amânarea plății impozitelor și a contribuțiilor de asigurări până în decembrie 2025, restructurarea datoriilor și programe de redresare financiară. Potrivit lui Islamov, 73 de întreprinderi au solicitat sprijin de stat.

Analiștii anticipează o consolidare a pieței: structurile mai mari ar putea absorbi companiile mai slabe. Partenerul coordonator al grupului Veta, Ilia Jarski, consideră că astfel de tranzacții sunt posibile dacă există acces la finanțare prin credite.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: