Patru polițiști din Comrat riscă până la 7 ani de închisoare pentru abuz de putere. Ei se declară nevinovați
Full Article 2 minutes read

Patru polițiști din Comrat riscă până la 7 ani de închisoare pentru abuz de putere. Ei se declară nevinovați

Patru polițiști din Comrat riscă amendă sau până la 7 ani de închisoare cu suspendarea dreptului de a deține funcții publice, fiind judecați pentru abuz de putere. Procuratura Anticorupție a anunțat pe 1 noiembrie despre finalizarea urmăririi penale și expediere în instanța de judecată pentru examinare în fond, a cauzei penale de învinuire.

Urmărirea penală a fost pornită în februarie 2023, de către Centrul Național Anticorupție în baza unui denunț.

Potrivit probelor administrate, cei patru colaboratori de poliție a Inspectoratului de Poliție Comrat au folosit intenționat funcțiile deținute și situația lor de serviciu, în interesul material, dar și în scopul realizării intereselor unei terțe persoane.

Polițiștii sunt învinuiți că, acționând în interesul unei rude prin afinitate a unuia din colaboratori și în baza plângeri depuse în adresa IP Comrat de către această rudă, în care invoca că i-ar fi fost cauzat un prejudiciu material în sumă de 5 750 Euro de către persoane necunoscute, au însușit de la o persoană fizică suma de 115 668,39 lei. Aceștia nici măcar nu au efectuat investigații și nu au stabilit cu certitudine persoana/persoanele care au însușit mijloacele bănești și vinovăția acestora.

Învinuiții nu și-au recunoscut vinovăția, iar cauza penală a fost trimisă pentru examinare în fond la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Învinuiții riscă amenzi de la 67 500 la 117 500 lei sau de la 2 la 7 ani de închisoare, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

În scopul garantării executării pedepsei amenzii, recuperării prejudiciului și eventualei confiscări speciale, a fost aplicat sechestru pe un mijloc de transport.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: