PCCOCS și SIS au reținut un suspect în dosarul filării judecătoarei Angela Bostan
Full Article 2 minutes read

PCCOCS și SIS au reținut un suspect în dosarul filării judecătoarei Angela Bostan

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) și Serviciul de Informații și Securitate au reținut un suspect în dosarul filării magistratei Curții de Apel Chișinău, Angela Bostan. Informația a fost confirmată pe 7 iulie. Oamenii legii au precizat că au efectuat percheziții la domiciliul și locul de muncă al unuia din figuranții care au organizat activitatea infracțională.

„Miercuri, 7 iulie 2021, PCCOCS de comun cu SIS au efectuat în paralel percheziții la domiciliul și locul de muncă al unuia din figuranții care au organizat activitatea infracțională în privința judecătorului. Conform rolurilor distribuite între membrii grupului criminal, acesta era poziționat mai sus în ierarhie decât celelalte persoane care la moment se află în arest”, se arată în comunicatul PCCOCS.

Este vorba despre un bărbat de 45 de ani, care a fost reținut pentru 72 de ore. Oamenii legii au ridicat telefoane mobile și alte suporturi electronice, precum și înscrisuri.

***

Precizăm că, pe 17 iunie, oamenii legii au desfășurat descinderi într-un dosar penal inițiat pentru „inviolabilitatea vieții personale a unui judecător”. Aceștia au anunțat că, în acel moment, în custodia organelor de drept se aflau cinci persoane, asupra acțiunilor cărora planează bănuieli rezonabile de implicare activă în acțiunile infracționale.

Potrivit presei, este vorba despre magistrata Curții de Apel Chișinău, Angela Bostan. Pe 24 iulie 2019, Angela Bostan a participat în componența completului Colegiului civil, comercial și de contencios administrativ al CA Chișinău, care a anulat decizia Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) privind înlăturarea lui Ion Druță de la exercitarea funcției de președinte al CSM, acesta îndeplinind în acea perioadă funcția de președinte al completului de judecată.

De asemenea, Angela Bostan a făcut parte din completul de judecată care a obligat CSM să emită actul administrativ individual privind organizarea Adunării Generale Extraordinare a Judecătorilor din 27 septembrie 2019, prin decizia din 20 septembrie 2019, examinând în timp record, cererea înaintată de un grup de magistrați. Tot Angela Bostan a deschis lucrările Adunării din 27 septembrie, acționând în calitate de executor al hotărârii adoptate de aceasta la 20 septembrie.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: