PCRM, despre al doilea tur al scrutinului prezidențial. Îndemnul pentru alegători
Full Article 2 minutes read

PCRM, despre al doilea tur al scrutinului prezidențial. Îndemnul pentru alegători

Partidul Comuniștilor (PCRM) își îndeamnă susținătorii să boicoteze cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale. Într-un comunicat publicat pe 5 noiembrie, reprezentanții formațiunii atrag atenția alegătorilor că scrutinul ar contraveni Constituției, iar pe de altă parte, niciunul dintre candidați nu merită să obțină funcția de șef al statului.

Potrivit PCRM, candidații nu dispun de calitățile necesare pentru a conduce țara.

„Ambii vor duce țara în prăpastie. Și nu cândva, ci imediat cum vor fi aleși în calitate de președinte. De fapt, asta o fac chiar și acum. (…) Și Dodon, și Sandu, încercând să motiveze și să mobilizeze electoratul „de șoc”, lansează în societate teme dintre cele mai dureroase și mai spinoase pentru diferite grupe ale populației din Moldova”, se arată în declarație.

Mai mult, reprezentanții formațiunii avertizează că cei doi candidați dezbină societatea și atrag atenția asupra pericolului unui „conflict civil”.

„Ei scot din arsenalul lor doar ceea ce divizează societatea moldovenească. Ei dezbină țara, provocând și multiplicând spiritul agresiv – și fac asta nu în cadrul dezbaterilor personale, ci în societate. Ei în mod absolut conștient ne împing la o confruntare politică între noi, confruntare de la care până la un conflict civil rămâne doar un pas”, se mai arată în comunicat.

Partidul Comuniștilor îndeamnă alegătorii să boicotaeze alegerile „neconstituționale”.

***

Și înainte de primul tur de scrutin PCRM a lansat un îndemn similar.

Al doilea tur al alegerilor prezidențiale se va desfășura pe 15 noiembrie. Alegătorii vor putea opta pentru Igor Dodon sau Maia Sandu.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: