„PDM va vota numai amendamentele discutate și convenite cu reprezentanța UE la Chișinău”. Diacov, despre legea ONG-urilor
Full Article 2 minutes read

„PDM va vota numai amendamentele discutate și convenite cu reprezentanța UE la Chișinău”. Diacov, despre legea ONG-urilor

Președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, a declarat că fracțiunea PDM va vota numai acele amendamente la Legea ONG-urilor care sunt convenite cu reprezentanța UE la Chișinău.

„Cu privire la legea ONG. Am vorbit cu Vasile Bolea, l-am rugat să coordoneze toate amendamentele cu partenerii noștri europeni. Fracțiunea PDM va vota numai amendamentele discutate și convenite cu reprezentanța UE la Chișinău. Ar fi bine ca această lege, de care depinde tranșa a doua a creditului UE, să fie votată de toate fracțiunile parlamentare. Eu cred că nimeni nu trebuie să se încăpățineze și să creeze probleme la aprobarea finală a acestei legi. Fie ei chiar și din opoziție sau de la partidul socialiștilor”, a scris Diacov.

Astăzi, deputatul Sergiu Litvinenco a publicat pe pagina sa de Facebook amendamentele propuse de Vasile Bolea la proiectul de lege cu privire la organizațiile necomerciale. Potrivit documentului, Bolea propune ca ONG-urile să nu poată face „lobby politic”, să nu poată participa la campaniile electorale și să nu poată susține material sau acorda servicii partidelor politice.

Tot astăzi, Dodon a anunțat că s-a ajuns la un consens pentru votarea Legii privind activitatea ONG-urilor, una dintre condiționalitățile înaintate de UE pentru acordarea sprijinului financiar în mărime de 30 milioane de euro.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: