„Pe acest caz încă nu a fost pus punct”. Ministrul Justiției, despre sentința lui Botnari
Full Article 1 minutes read

„Pe acest caz încă nu a fost pus punct”. Ministrul Justiției, despre sentința lui Botnari

Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi a venit cu o reacție după ce procurorul general, Alexandr Stoianoglo a anunțat că fostul șef al SIS, Vasile Botnari a fost condamnat cu suspendare în dosarul profesorilor turci.

„Pe cazul profesorilor turci noi vom evalua situația juridică prin prisma Convenției CEDO”, a scris Nagacevschi pe pagina sa de Facebook.

„Sunt conștient de faptul că soluția a deranjat societatea. Totuși justiția se face în instanța de judecată, așa prevede legea și să comentezi fondul fără a cunoaște detalii este prematur. Sunt convins că, pe acest caz încă nu a fost pus punct. Așteptăm detalii”, a mai declarat Nagacevschi.

Menționăm că fostul șef al Serviciului de Informații și Securitate, Vasile Botnari a fost condamnat cu suspendare în dosarul profesorilor turci. Despre acest lucru a anunțat procurorul general, Alexandr Stoianoglo.

Ulterior, deputatul PAS Sergiu Litvinenco l-a acuzat de minciună pe Stoianoglo. Potrivit deputatului, Vasile Botnari a fost pedepsit doar cu o amendă de 88 de mii de lei în cazul expulzării profesorilor turci, nu și cu condamnare cu suspendare, așa cum a declarat Stoianoglo pe 8 septembrie, într-o emisiune televizată.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: