Pedeapsă penală pentru participarea conducătorilor auto la curse neautorizate pe drumurile publice
Full Article 1 minutes read

Pedeapsă penală pentru participarea conducătorilor auto la curse neautorizate pe drumurile publice

Participarea conducătorului mijlocului de transport la întreceri, concursuri sau antrenamente neautorizate pe drumurile publice va fi sancționată penal. În ședința din 9 iulie, parlamentul a votat în cea de-a doua lectură un proiect de lege pentru modificarea unor acte normative în acest sens.

Potrivit proiectului, Codul penal al Republicii Moldova este completat cu un articol nou care va reglementa desfășurarea curselor ilegale. Astfel,  participarea conducătorului mijlocului de transport la întreceri, concursuri sau antrenamente neautorizate pe drumurile publice se va pedepsi cu amendă în mărime de până la 32 500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore cu (sau fără) privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de până la 2 ani.

Totodată, organizarea întrecerilor, concursurilor sau antrenamentelor neautorizate pe drumurile publice se va pedepsi cu amendă în mărime de la 67 500 lei  la 75 000 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de la 1 la 2 ani.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: