Pedepse de 8, 10 și 12 ani de închisoare pentru că și-au ucis în bătaie amicul de pahar
Full Article 2 minutes read

Pedepse de 8, 10 și 12 ani de închisoare pentru că și-au ucis în bătaie amicul de pahar

Trei bărbați și-au bătut amicul de pahar, care, peste câteva zile, a decedat în propria casă din cauza rănilor pe care le-a suferit. Cazul a avut loc într-o localitate din raionul Briceni, în 2021. Recent, unul dintre cei trei, un bărbat în vârstă de 43 de ani, care nu-și recunoaște vina, a fost condamnat la 12 ani de închisoare. Ceilalți doi complici și-au recunoscut vinovăția și au fost condamnați mai devreme, în 2021, la 8 și, respectiv, 10 ani de pușcărie. Informațiile au fost confirmate de Procuratura Generală într-un comunicat din 5 aprilie.

Potrivit PG, cazul a avut loc în februarie 2021, la domiciliul inculpatului de 43 ani, amplasată într-un sat din raionul Briceni.

Împreună cu trei bărbați, inculpatul a consumat băuturi alcoolice.

Majoritatea persoanelor din grup, inclusiv inculpatul, aveau un trecut infracțional. La un moment dat, unul din bărbați a solicitat alocarea de bani în bugetul criminal (din slangul lumii interlope -,,oбщак”), pentru a susține material deținuții din penitenciare. Cererea a generat un conflict între solicitantul banilor și ceilalți bărbați, care au început să îl bată.

Victima a fost lovită cu pumnii în diferite regiuni ale corpului, preponderent în regiunea capului, ceea ce a făcut ca acesta să cadă la podea. Cu toate acestea, făptașii și-au continuat acţiunile violente, sărind cu ambele picioare pe diferite părți ale corpului victimei.

În urma leziunilor suferite, victima a decedat peste câteva zile, în propria casă.

Astfel, pe 29 martie, Judecătoria Edineț, sediul Briceni l-a recunoscut vinovat pe bărbatul de 43 de ani vinovat de săvârșirea infracțiunii de vătămare intenționată gravă a integrității corporale, soldate cu deces. Acesta a fost condamnat la 12 ani de închisoare, cu ispășirea pedepsei în penitenciar de tip încchis.

Sentința este cu drept de apel.

Inculpatul a pledat nevinovat.

Ceilalți doi complici ai săi și-au recunoscut vinovăția în comiterea infracțiunii, iar cauza în privința lor a fost examinată în procedură simplificată. Aceștia au fost condamnați printr-o sentință anterioară, pronunțată de Judecătoria Edineț, sediul Briceni pe 7 decembrie 2021, la 8 și, respectiv, 10 ani de închisoare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: