Pentagonul monitorizează situația din Moldova, în contextul exploziilor din regiunea transnistreană
Full Article 1 minutes read

Pentagonul monitorizează situația din Moldova, în contextul exploziilor din regiunea transnistreană

SUA monitorizează situația din Republica Moldova, situată în estul Europei, scrie Washington Post, cu trimitere la șeful Pentagonului. Declarația a fost făcută în contextul exploziilor care s-au produs în Transnistria în ultimele 24 de ore.

Secretarul american de Stat Lloyd Austin a declarat, în timpul unei vizite în Germania, că SUA examinează cauza exploziilor și „nu este clar despre ce e vorba”.

„Nu vrem să vedem nicio escaladare. Este important să ne asigurăm că facem tot posibilul să ne asigurăm că Ucraina are succes. Este cea mai bună cale de a trata această situație”, a spus oficialul american.

Anterior, purtătorul de cuvânt al Pentagonului John Kirby a declarat într-un interviu pentru CNN că este prea devreme pentru „a ști exact ce s-a întâmplat, cine este responsabil”.

„Monitorizăm cât putem de bine”, a adăugat acesta.

Anterior, Ministerul de Externe al României a publicat o declarație prin care anunță că a luat notă „cu preocupare” de cele câteva incidente înregistrate recent, în circumstanțe încă neclare, în regiunea transnistreană a Republicii Moldova.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: