„Pentru dizolvarea legislativului nu există temeiuri juridice”. Platforma „Pentru Moldova” și Partidul Șor se adresează la CC
Full Article 50 second read

„Pentru dizolvarea legislativului nu există temeiuri juridice”. Platforma „Pentru Moldova” și Partidul Șor se adresează la CC

Platforma „Pentru Moldova” și Partidul Șor au depus la Curtea Constituțională (CC) un punct de vedere în contextul sesizării președintelui Republicii Moldova privind constatarea circumstanțelor pentru dizolvarea parlamentului.

Platforma „Pentru Moldova” și Partidul Șor acordă atenția Înaltei Curți că „pentru dizolvarea legislativului nu există temeiuri juridice, iar prin blocajul impus și formalismul dialogului purtat cu actorii politici, șeful statului urmărește să-și subordoneze în întregime puterea în stat”.

De asemenea, semnatarii demersului atrag atenția Curții Constituționale că parlamentul este funcțional și lucrativ, iar din 11 februarie 2021, în legislativ funcționează o majoritate formalizată care a propus candidați pentru funcția de premier.

Amintim că pe 29 martie, președinta Maia Sandu a sesizat Curtea Constituțională, pentru constatarea circumstanțelor de dizolvare a parlamentului. Ulterior, pe 30 martie, liderul fracțiunii parlamentare a PSRM, Corneliu Furculiță s-a adresat cu o sesizare la CC privind inexistența circumstanțelor de dizolvare a parlamentului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: