„Pentru Moldova” condamnă decizia CNESP privind reluarea parțială a învățământului în clase și cere anularea acesteia
Full Article 2 minutes read

„Pentru Moldova” condamnă decizia CNESP privind reluarea parțială a învățământului în clase și cere anularea acesteia

Platforma parlamentară „Pentru Moldova” condamnă decizia CNESP privind reluarea parțială a învățământului în clase și cere anularea acesteia. Potrivit deputaților fracțiunii Partidul „ȘOR” și a celor neafiliați care au părăsit grupul Pro Moldova, decizia este „neargumentată și lipsită de logică” și nu va contribui la reducerea numărului de infectări cu noul coronavirus.

Într-o declarație publicată pe 13 martie, deputații platformei „Pentru Moldova” au atras atenția că decizia Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP) a fost luată pe 12 martie, ziua în care a fost înregistrat un nou record negativ de decese provocate de COVID-19.

„Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) a luat o decizie neargumentată și lipsită de logică și care nu vine în niciun fel să reducă numărul de infectări cu noul coronavirus, ci dimpotrivă. Decizia CNESP de a relua parțial procesul de învățământ, cu prezența fizică a elevilor în clase, în condițiile în care în această săptămână se înregistrează cel mai mare număr de îmbolnăviri, este una care pune în pericol viața și sănătatea a zeci de mii de copii, dar și profesori, părinți și bunici”, se arată în comunicat.

Mai mult „Pentru Moldova” consideră că CNESP, care este principala autoritate în vederea stabilirii măsurilor antiepidemice, practic își derogă obligațiunile și le transmite autorităților locale, ceea ce va provoca și mai mult haos și acțiuni contradictorii.

„Atunci când se ajunge la aproape două mii de îmbolnăviri pe zi, când mor zeci de oameni în fiecare zi, printre care și lucrători medicali, considerăm că viața și sănătatea ar trebui să prevaleze. Este absolut nejustificat ca în această situație complicată să expui pericolului copiii și cadrele didactice, multe dintre care sunt în vârstă”, au mai menționat deputații.

Platforma parlamentară „Pentru Moldova” cere convocarea de urgență a CNESP, până marți, 16 martie, care să decidă anularea deciziei privind reluarea parțială a procesului de învățământ în clase și revenirea la învățământul online, până la ameliorarea situației pandemice.

***

Reacția vine după ce, pe 12 martie, CNESP a anunțat că procesul educațional va fi reluat din 16 martie. Acesta se va desfășura în conformitate cu 3 scenarii.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: