Pentru prima oară în trei luni, ambasada SUA în Ucraina le cere americanilor să părăsească imediat această țară
Full Article 50 second read

Pentru prima oară în trei luni, ambasada SUA în Ucraina le cere americanilor să părăsească imediat această țară

Ambasada SUA în Ucraina a publicat o declarație, prin care le cere cetățenilor americani, aflați în această țară, să o părăsească imediat. Este primul astfel de mesaj publicat de misiunea diplomatică în ultimele trei luni, notează Radio Svoboda.

Persoanele care vor decide să rămână în Ucraina sunt îndemnate să evite locurile aglomerate și manifestațiile publice „întrucât pot deveni ținte militare pentru Rusia”, se arată în declarație. Este primul astfel de mesaj publicat de ambasada SUA în ultimele trei luni.

De la începutul invaziei Ucrainei, ambasada SUA din această țară, la fel ca și misiunile diplomatice ale altor state, și-au suspendat activitatea, din motive de securitate. Majoritatea diplomaților au fost evacuați din Ucraina.

La mijlocul lunii mai, ambasada SUA și-a reluat activitatea la Kiev.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: