Percheziții la Primăria Codru: sunt vizați mai mulți funcționari și agenți economici
Full Article 2 minutes read

Percheziții la Primăria Codru: sunt vizați mai mulți funcționari și agenți economici

UPDATE: Procuratura Anticorupție anunță că șapte persoane au fost reținute și mai mulți sunt bănuiți de eliberarea, contra mită, a actelor pentru construcții în capitală

Potrivit datelor anchetei, organizatorul schemei ar fi unul dintre consilierii locali ai Primăriei or. Codru care și-ar fi luat angajamentul de a influența factori de decizie ai primăriei, responsabili de perfectarea autorizațiilor de construcție, planurilor de urbanism și altor acte permisive.

Acesta ar fi acționat în interesul mai multor companii și persoane fizice, iar în schimbul unor sume de bani, ar fi reușit să influențeze pozitiv deciziile funcționarilor. Ca rezultat, companiile favorizate ar fi primit actele necesare pentru construcția unor clădiri multietajate în zone rezidențiale din Chișinău.

În această dimineață, ofițerii și procurorii anticorupție au operat 35 de percheziții care au vizat birourile de serviciu, domiciliile și automobilele mai multor figuranți pe dosar, printre care primarul, arhitectul șef, inginerul cadastral al Primăriei Codru, reprezentanții agenților economici, dar și beneficiari ai schemei.

Șapte persoane au fost reținute și plasate în izolatorul CNA pentru 72 de ore și sunt cercetate pentru trafic de influență. Este vorba despre doi consilieri locali, arhitectul-șef, secretarul Consiliului și directorii a două companii de construcții și o persoană fizică (beneficiar).

Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii anticorupție desfășoară la această oră acțiuni de urmărire penală într-un dosar de trafic de influență, în care sunt vizați mai mulți funcționari ai Primăriei Codru și agenți economici.

Pentru NM, purtătorul de cuvânt al CNA Angela Starinschi a spus că au loc concomitent 35 de percheziții.

„Este vorba despre eliberarea de acte permisive pentru diferite construcții contra unor remunerări ilicite”, a menționat Starinschi.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: